Wim van Geijtenbeek onderscheiden

4 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

Zondag 30 september was een grote groep genodigden uit de wereld van Scouting Nederland aanwezig bij het clubhuis van Scoutinggroep Zuylensteyn aan de Burgwal om deze bijzondere gebeurtenis te kunnen bijwonen. Het gouden waarderingsteken wordt sporadisch uitgereikt en kan alleen toegekend worden als iemand op lokaal, nationaal en internationaal niveau jarenlange inzet heeft getoond.

Bijzondere waardering voor voorzitter scouting AMERONGEN - Sommige onderscheidingen krijg je niet zomaar. Maar het gouden onderscheidingsteken dat de voorzitter van Scoutinggroep Zuylensteyn, Wim van Geijtenbeek, ontving uit handen van Bas Mulder van Scouting Nederland was meer dan verdiend. ,,Waarom nu pas?’’, waren de woorden van Bas Mulder tijdens de uitreiking aan de volkomen verraste Van Geijtenbeek.

door Jan Meijer

Wereld Jamboree

Bas Mulder kon in zijn toespraak alleen maar bevestigen dat Wim van Geijtenbeek ruimschoots aan deze criteria voldoet: ,,De waardering is voor een indrukwekkende lijst activiteiten en vooral voor de manier waarop je dat doet. Je bent 39 jaar lang lid van deze groep en hebt alles gedaan, tot aan het voorzitterschap dat je momenteel bekleedt. Je bent een drijvende kracht en elke groep heeft mensen nodig zoals jij, onder alle omstandigheden een rots in de branding.’’ Wim van Geijtenbeek viert zijn 25-jarig jubileum als trainer van scoutingleiding, heeft twee keer het Nederlandse contingent veilig en met succes naar de Wereld Jamboree geloodst in Zweden en Engeland en hij is op zaterdag nog steeds actief als leidinggevende.

Mulder begreep één ding niet: ,,Waarom heb ik in al die jaren nog nooit met jou een project gedaan? Met iemand zoals jij, met zo’n fenomenale inzet, betrouwbaar, creatief en vol humor moet dat een feest zijn. Deze onderscheiding is het hoogste wat het landelijk bestuur kent en ik reik hem graag aan jou uit. Echter, ik zeg er met nadruk bij: het is geen afscheidscadeautje.’’

Er waren verder nog woorden van waardering voor Van Geijtenbeek die door regionale en plaatselijke bestuurders werden uitgesproken. Het lijstje van de eerste spreker zou moeiteloos kunnen worden uitgebreid en men besloot dat de aanwezigen te besparen. Eenw presentatie van foto’s met momenten uit de lange carrière van Wim van Geijtenbeek was goed voor vele reacties van herkenning. Nadat Hans Waaldijk en het trainingsteam de nog steeds perplex staande decorandus hadden toegezongen kreeg deze uiteindelijk zelf het woord.

Nog lang niet klaar

,,Ik dank jullie allemaal. Deze onderscheiding doet me wel wat.’’ En om iedereen gerust te stellen reageerde Wim van Geijtenbeek op de laatste opmerking van Bas Mulder met: ,,Nee, ik stop er nog niet mee, want ik ben nog lang niet klaar.’’

Dat was het sein voor de aanwezigen om een toast uit te brengen op een man met een scoutinghart. Hij heeft dit meer dan verdiend.

advertentie
advertentie