Hemur Enge verzaakt niet

2 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Een moeizame eerste helft en een prima tweede helft was het wedstrijdbeeld van afgelopen zaterdag van de wedstrijd Hemur Enge 1 - Ermelo 1. De Amerongse ploeg had de eerste helft problemen tot scoren te komen, maar schoot na de thee zeer sterk weg uit de startblokken.

Hemur Enge moest helaas starten zonder Wim Martijn Hilligehekken en ook Arnold Peeneman heeft zijn weg nog niet terug gevonden binnen de lijnen. Maar het eerste aanvalsvak van Hemur Enge leek in eerste instantie geen moeite te hebben om kansen te creëren en het was René Nell die via de strafworpstip het eerste doelpunt wist te noteren. De eerste helft werd in ieder geval gekenmerkt door vrije ballen en strafworpen waar beide ploegen de redenen niet achter zagen. Met een magere 4-3 werd de kleedkamer opgezocht.

Na de thee was het Hemur Enge die behoorlijk gas gaf en Ermelo uit hun spel bracht. Hemur Enge kon via doelpunten van Brian de Vos en René Nell gemakkelijk uitlopen tot 8-3. Daarna wist Ermelo nog aan te klampen via een dubieuze strafworp. Deze strafworp gaf het nieuwe verdedigingsvak extra motivatie en dit wist al snel twee doelpunten aan de zijde van Hemur Enge bij te schrijven.

Hierna was het verzet van het eerste team van Ermelo gebroken, de Ermelose aanvallen leidden niet meer tot echte grote kansen. Het aanvalsvak van Hemur Enge begon echter veel fouten te maken, waardoor ze eigenlijk niet meer aan het aanvallen toe kwamen. Hemur Enge wist nog wel uit te lopen naar 12-6 via een prachtig aangespeelde bal op Erica Schrijver, maar de laatste fase van de wedstrijd was vrij doelpuntloos. Trainer Van Harn probeerde het tempo in het aanvalsvak nog te verhogen door Erwin Reede in te brengen voor Carsten van Scherpenzeel. Dit leidde wel tot een hoger tempo, maar niet tot de gewenste doelpunten.

Met een eindstand van 12-6 was Van Harn tevreden: ,,Het was belangrijk geen fouten te maken om tegen één van de medekoplopers en dat hebben we zeker gedaan. '' Volgende week treft Hemur Enge de huidige nummer twee uit de poule op de Burgwal. Koveni maakte een uitglijder in de eerste wedstrijd, maar de andere wedstrijden werden overtuigend gewonnen.

Doelpunten: Kim van Lienden 3, René Nell 3, Jeroen Bode 2, Brian de Vos 2, Linda Broekmeulen 1, Erica Schrijver 1.