Laatste kaarten voor concert Aurora

2 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Harmonie Aurora en harmonie Crescendo uit Baarn geven op zaterdag 6 oktober een gezamenlijk najaarsconcert. In het voorjaar hebben de beide orkesten al afwisselend op het podium gestaan in Baarn. Beide verenigingen hebben een bloeiende jeugdopleiding, dit is de reden om samen twee concerten te organiseren. Voor het eerst wordt een concert door een harmonie orkest gegeven in het splinternieuwe theater 'Maitland' op landgoed de Horst (Driebergen). Voor de beide orkesten dus even wennen, voor het publiek een verademing. De orkesten zijn van alle zitplaatsen in de zaal goed te zien, het publiek zit verhoogd. Het theater is zo gebouwd dat het fijnste geluid achter in de zaal te horen is.

Aurora opent de avond met een muziekstuk over Colditz Castle, het door Rob Goorhuis geschreven werk heeft veel verwijzingen naar zijn 'Requim voor de mens'. Eerder heeft Aurora dit stuk uitgevoerd tijdens de Mauthausen herdenkingen. Het stuk 'Gabriella's Song' uit de film 'As it is in heaven' wordt ook door Aurora uitgevoerd, op zeer subtiele wijze begeleid Aurora trompet solist Joost Visser. Afgesloten wordt met een spetterende bewerking van nummers van Robbie Williams met, onder meer, 'let me entertain you'.

Crescendo speelt, onder andere, een bewerking van nummers uit 'The phantom of the opera', de meest succesvolle musical ooit geschreven. Ook speelt Crescendo de overture het wereld beroemde 'Candide' van Leonard Bernstein. Afgesloten wordt met het Ierse 'The Seville Suite.

De laatste kaarten zijn aan de deur verkrijgbaar voor € 6,50 per stuk. Het concert begint om 20.00 uur, de zaal gaat open om 19.30 uur. De avond duurt tot ongeveer 22.00 uur. www.harmonie-aurora.nl

advertentie
advertentie