Koren zingen voor De Wingerd

20 september 2012 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Het Nederlands Concert Mannenkoor geeft samen met vocaal ensemble Jeanboule een concert in de Andrieskerk op 29 september. Een unieke muzikale ontmoeting, omdat beide muziekgezelschappen een totaal verschillende sound hebben.

Unieke muzikale ontmoeting in Andrieskerk

door Marleen Rikkengaa

Het Nederlands Concert Mannenkoor geeft vier keer per jaar een concert in Nederland. Dit jaar viel de keuze voor één van de concerten op Amerongen en in het bijzonder Hospice De Wingerd. ,,De Wingerd wordt door middel van een benefietconcert flink in het zonnetje gezet. Wij hebben hiervoor gezocht naar een zo afwisselend mogelijk programma en vonden het, in onze regio bekende, Vocaal Ensemble Jeanboule bereid haar medewerking te verlenen’’, vertelt een enthousiaste Hans Kray, die de PR voor zijn rekening neemt en ook zingend NCM-lid is.

,,Als contrast met het machtige geluid van het uit honderd zangers bestaande NCM is het a-capellakoor Vocaal Ensemble Jeanboule een goede keuze.’’ De twaalfkoppige formatie zingt werken voor kleine bezetting uit nagenoeg de gehele muziekgeschiedenis: van Arcadelt tot Andriessen, van Bach tot Barbershop en van Janequin tot Joe Jackson. Tot nu toe heeft Jeanboule vooral voor verschillende gelegenheden optredens verzorgd met een afwisselend liturgisch of werelds accent. Het zingt onder leiding van Elien van der Meer.

Het Nederlands Concert Mannenkoor (NCM) geniet in Nederland en in het buitenland grote bekendheid. Het bestaat uit ruim honderd zangers uit het gehele land. Zij repeteren eens per drie weken een hele zaterdag in Harderwijk. De zangers zijn veelal lid van een plaatselijk- of regionaal koor en zijn optimaal gemotiveerd om tijdens de optredens hun faam waar te maken. Het NCM stimuleert naast haar eigen kwaliteitsniveau ook de ontwikkeling van de mannenkoorzang in ons land. Het repertoire bestaat naast religieuze liederen, spirituals en klassieke werken ook uit gedeelten van opera’s, musicals en andere vormen van lichte muziek. Ook het populaire genre komt ruimschoots aan bod. Kortom, het NCM heeft een breed en interessant mannenkoor repertoire. Het staat onder leiding van dirigent, componist en arrangeur Jimco Zijlstra. De vaste begeleiders zijn Jan Lenselink, vleugel en André van Vliet aan het orgel. Beide muzikale virtuozen zijn bij velen bekend door optredens voor radio en televisie.

,,Het concert op 29 september wordt financieel gedragen door de opbrengst van advertenties in het programmaboekje. De opbrengst van de kaartverkoop komt daardoor helemaal ten goede van het Hospice’’, besluit Kray.

Kaarten voor het concert kosten € 10,- in de voorverkoop en € 12,50 aan de kerk voor aanvang van het concert. Het concert begint om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur. Wie in de voorverkoop een kaartje wil kopen kan dat doen bij Hans Kray, De Kievit 7 in Amerongen. Telefoon 0343-451392 of per email hanskray@hetnet.nl.

Meer informatie over het NCM: www.ncmonline.nl

advertentie
advertentie