Verkeersongemak Driebergen houdt nog even aan

12 september 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Bij de aansluiting op de A12 in Driebergen ontstaan op dit moment regelmatig files. Dit veroorzaakt onveilige situaties en ergernis bij inwoners en weggebruikers. Rijkswaterstaat, aannemer Poort van Bunnik, de gemeente Utrechtse Heuvelrug en de provincie Utrecht nemen direct maatregelen die de situatie bij de aansluiting A12 in Driebergen moeten verbeteren, meldt Rijkswaterstaat in een persbericht.

Maatregelen

Rijkswaterstaat leidt verkeer op de snelweg richting Zeist om via de A28. Door verkeer al op de A12 en de A27 bij de knooppunten Rijnsweerd, Lunetten en de aansluiting Maarsbergen (afslag 22) om te leiden, zal minder verkeer de afslag Driebergen kiezen en de Hoofdstraat belasten.

Ook de komende dagen zullen tijdens de ochtend- en avondspits verkeersregelaars worden ingezet om verkeer ter hoogte van de Loolaan/Nijendal in goede banen te leiden. De software voor de nieuwe verkeerslichten wordt op dit moment nog getest.

Het fietspad bij de Loolaan wordt afgesloten. Fietsers wordt gevraagd af te stappen en via het tijdelijke zebrapad onder begeleiding van de verkeersregelaars de Hoofdstraat over te steken. Op deze manier kan het verkeer op de Hoofdstraat sneller worden afgewikkeld en ontstaat een veiliger situatie voor fietsers.

De busbaan richting station Driebergen-Zeist zal tijdelijk beschikbaar komen voor autoverkeer om op deze manier meer opstelruimte voor het wachtende verkeer richting de spoorwegovergang te krijgen.

Bij de kruising op de Hoofdstraat onder de A12 komen borden te staan met de tekst 'Kruisingsvlak vrijhouden'. Op deze manier moet worden voorkomen dat auto's elkaar vastzetten op de kruising en de afwikkeling van verkeer bemoeilijken. Ook staat er een bord voor de afrit Driebergen vanuit Utrecht die bij filevorming waarschuwt voor file op de afrit.

Deze maatregelen blijven in ieder geval tot en met weekend van 15-16 september van kracht. De verkeerssituatie wordt nauwlettend in de gaten gehouden.

Naar verwachting rondt aannemer Poort van Bunnik op 1 oktober de werkzaamheden aan de Hoofdstraat af. De problemen met de verkeerslichten Loolaan/Nijendal zijn dan volgens Rijkswaterstaat nog niet opgelost. Vanwege fabricage- en levertijd is het nu de verwachting dat begin november de verkeersregelinstallatie bij de Loolaan/Nijendal is getest en zal functioneren.

advertentie
advertentie