Openluchtbad van het jaar ligt in Leersum

10 september 2012 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Bosbad Leersum is gekozen tot 'Openluchtbad van het jaar' in de provincie Utrecht. In het provinciale klassement eindigde het Leersumse bad ruim voor het Knopenbad uit Montfoort en Zwembad Lobeke uit Lopik. In het landelijke klassement eindigt de provinciale winnaar op een keurige negende plaats.

Bestuursvoorzitter Hans Klopper is blij met de erkenning van zijn gasten: ,,Natuurlijk zeggen we al jaren dat we gewoon het leukste openluchtbad hebben, maar nu zeggen onze bezoekers het ook. Daar draait het uiteindelijk om.''

Bosbad Leersum heeft vooral in augustus actief werk gemaakt van de verkiezing. ,,We deden mee aan het bloemencorso in Leersum, we organiseerden de Family Fun Day en tenslotte konden we het seizoen afsluiten met een mooie groep kinderen die hun zwemdiploma haalden'', aldus Klopper. Al eerder in het seizoen trok het bad aandacht met de landelijke opening van de Nationale Zwemvierdaagse met Olympisch kampioene Inge de Bruijn.

Het Bosbad Leersum kreeg 439 stemmen en scoorde een waardering van 96,81. Knopenbad Montfoort kreeg 237 stemmen en een score van 76,99, terwijl zwembad Lobeke uit Lopik via 255 stemmen 76,22 scoorde. Op 28 november 2012 zal Bosbad Leersum haar Award krijgen tijdens de feestelijke Award-uitreiking op de Recreatie Vakbeurs in Gorinchem.

advertentie
advertentie