Hemur Enge pakt direct de eerste punten

Nieuws

AMERONGEN - Een mooie start van de competitie voor de Amerongse korfbalvereniging Hemur Enge. Toen het eerste team mocht aantreden tegen SEV uit Zelhem had die dag nog ieder team gewonnen en daarbij scheen er ook nog eens een heel mooi zonnetje. Er werd met 12-8 gewonnen.

De wedstrijd tegen SEV begon een beetje mat en het duurde erg lang voordat SEV de wedstrijd opende met het eerste doelpunt. Daarna kwam er al snel een antwoord van Kim van Lienden, waarna Hemur Enge eindelijk lekker in de wedstrijd kwam. Het scoreverloop verliep direct in een hoger tempo en Hemur Enge liep uit naar een ruststand van 6-2.

In de rust werd duidelijk dat Arnold Peeneman het veld moest verruilen voor de reservebank, want zijn hamstring speelde hem parten. Oudgediende Richard Ruitenberg werd door coach Van Harn ingebracht en hij speelde een zeer verdienstelijke wedstrijd. Helaas lag het tempo in deze wedstrijd een beetje te laag, waardoor er eigenlijk niet echt afstand kon worden genomen van SEV, terwijl deze ploeg er ook weinig geloof meer in had. Erwin Reede werd nog ingebracht voor René Nell in een poging het tempo op te krikken en dit zorgde inderdaad voor een korte opleving, waardoor Wim Martijn Hilligehekken de 12-7 kon binnen schieten. Hierna was het SEV die de eindstand nog op 12-8 bracht.

De eindzege leek voor Hemur Enge op geen enkel moment in gevaar, toch was er een aantal verbeterpunten waarmee Van Harn aan de slag kan voordat er volgende week wordt gespeeld tegen De Eemvogels uit Soest.

Doelpunten: René Nell 3, Linda Broekmeulen 3, Wim Martijn Hilligehekken 2, Danielle Meerwijk 1, Kim van Lienden 1, Brian de Vos 1.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 17 uur geleden
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 22 uur geleden
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01
Afbeelding
Nazomerconcerten in park van Huis Doorn 15 aug, 16:52