Hemur Enge pakt direct de eerste punten

Nieuws

AMERONGEN - Een mooie start van de competitie voor de Amerongse korfbalvereniging Hemur Enge. Toen het eerste team mocht aantreden tegen SEV uit Zelhem had die dag nog ieder team gewonnen en daarbij scheen er ook nog eens een heel mooi zonnetje. Er werd met 12-8 gewonnen.

De wedstrijd tegen SEV begon een beetje mat en het duurde erg lang voordat SEV de wedstrijd opende met het eerste doelpunt. Daarna kwam er al snel een antwoord van Kim van Lienden, waarna Hemur Enge eindelijk lekker in de wedstrijd kwam. Het scoreverloop verliep direct in een hoger tempo en Hemur Enge liep uit naar een ruststand van 6-2.

In de rust werd duidelijk dat Arnold Peeneman het veld moest verruilen voor de reservebank, want zijn hamstring speelde hem parten. Oudgediende Richard Ruitenberg werd door coach Van Harn ingebracht en hij speelde een zeer verdienstelijke wedstrijd. Helaas lag het tempo in deze wedstrijd een beetje te laag, waardoor er eigenlijk niet echt afstand kon worden genomen van SEV, terwijl deze ploeg er ook weinig geloof meer in had. Erwin Reede werd nog ingebracht voor René Nell in een poging het tempo op te krikken en dit zorgde inderdaad voor een korte opleving, waardoor Wim Martijn Hilligehekken de 12-7 kon binnen schieten. Hierna was het SEV die de eindstand nog op 12-8 bracht.

De eindzege leek voor Hemur Enge op geen enkel moment in gevaar, toch was er een aantal verbeterpunten waarmee Van Harn aan de slag kan voordat er volgende week wordt gespeeld tegen De Eemvogels uit Soest.

Doelpunten: René Nell 3, Linda Broekmeulen 3, Wim Martijn Hilligehekken 2, Danielle Meerwijk 1, Kim van Lienden 1, Brian de Vos 1.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 5 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 13 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30