KCD 1 pakt punt in zware competitiestart

2 september 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - De eerste competitiewedstrijd van KCD 1 was zaterdag een feit. Op het zonovergoten Tuilland trad KCD aan tegen GKV 1. Het eerste team van Doorn had in de voorbereidingen te kampen met nog niet al te beste resultaten en de coach had derhalve besloten de opstelling aan te passen ten opzichte van het afgelopen jaar.

De wedstrijd begon slecht voor KC Doorn. GKV combineerde goed en speelde snel, terwijl KCD op zoek leek naar scherpte in de afronding en vooral naar elkaar. KCD moest een 0-2 achterstand voor lief nemen en toen eindelijk de 1-2 werd gemaakt liep GKV vervolgens uit tot 1-5. Het eerste leek machteloos tegen GKV en mocht zich in de handen knijpen met de 4-7 ruststand.

Na de rust begon KCD even sterker. Het gat werd in eerste instantie teruggewerkt tot 6-7, maar al snel leek GKV het heft weer in handen te nemen en stond er een 6-10 op het scorebord. De wedstrijd leek gespeeld, en toen de 7-10 gemaakt werd, kwam het elfde doelpunt van GKV als antwoord. Het lukte GKV echter niet meer om verder los te komen van KCD en dat maakte het geloof in een goede afloop voelbaar onder de spelers van KCD. Met een hervonden passie, werklust, de nodige dosis (afgedwongen) geluk en een GKV wat de concentratie kwijt was wist KCD zich langzaam terug te knokken en twee minuten voor het einde van de wedstrijd stond zowaar de 11-11 op het scorebord. GKV, duidelijk geschrokken door deze comeback, probeerde de leiding weer te pakken, waar KCD probeerde er nog overheen te komen. Dit resulteerde echter in niets en een gelijkspel bleek de eindstand.

Gezien het spel heeft KCD nog veel te leren zal elkaar nog beter moeten gaan vinden, maar het eerste punt is een feit en op werklust was niets aan te merken.