Zomeropstelling Kasteel Amerongen

28 juni 2012 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Kasteel Amerongen stelt vanaf zaterdag 7 juli de achttiende eeuw centraal in de zomeropstelling. Pronkstukken uit deze eeuw geven een beeld van het leven van de heren en vrouwen Van Reede, graven van Athlone.

Een jaar lang boden de 17e-eeuwse bewoners van Kasteel Amerongen de bezoekers een kijkje in hun leven. De unieke multimediale presentatie van theatermaker Saskia Boddeke en cineast Peter Greenaway Een dag in het leven op het kasteel. Midzomerdag 1680 trok bijna 50.000 bezoekers sinds 1 juli 2011.

Vanaf 7 juli staat de 18e-eeuwse bewonersgeschiedenis van Kasteel Amerongen centraal. Een periode die begint met het overlijden van Margaretha Turnor, bouwvrouwe van Kasteel Amerongen. De eenvoud die Margaretha ten toon spreidde gold zeker niet voor wie na haar kwam. In de 18e eeuw zijn verschillende pronkstukken toegevoegd aan het interieur, die veel zeggen over het leven van de bewoners. In de zomeropstelling wordt de bezoeker aan de hand van deze topstukken geleid van kamer naar kamer. U proeft hoe het 'Huys' er in die tijd uitzag en hoe zorgvuldig het onlangs is gerestaureerd.

De presentatie is uitsluitend met een gids te bezoeken. Dit kan op donderdag tot en met zondag tussen 11.00 en 17.00 uur. De expositie is te zien tot en met 28 oktober 2012.

advertentie
advertentie