4US: Nieuwe band in Driebergen

12 juni 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - ,,Een band met vette funk en soul, die was er nog niet in Driebergen", zeggen Erik Theunissen en Sascha van de Ven. De beide Driebergenaren hebben onlangs tezamen met drie andere doorgewinterde muzikanten een nieuwe opvallende popgroep geformeerd die zich volgende week zondag zal presenteren in het dorp. ,,Er zijn hier wel diverse bands met sixties-muziek of metal, maar wij wilden een repertoire dat net even anders is: groove met een rauw randje, dat natuurlijk ook goed dansbaar is."

door Jan de Beer

Het strakke, energieke repertoire waarvoor de band onder de naam '4US' gekozen heeft, is in prima handen bij de vijf doorknede musici. Erik Theunissen en Sascha van de Ven timmerden in Driebergen al eerder aan de weg op muzikaal gebied en ook de drie partners met wie zij voortaan hun swing-aspiraties zullen botvieren zijn zeer geroutineerd.

Sascha, die bij de nieuwe band de basgitaar voor zijn rekening neemt, heeft een verleden bij het combo van het Jongerenkoor Driebergen (JKD) en speelde vervolgens bij diverse poporkesten en begeleidingsbands voor musicals en concerten. Erik heeft na zijn klassieke pianolessen eveneens de gitaar ter hand genomen en speelde in een flink aantal rock-, blues- en fusiongroepen, maar ook in het carnavalscombo van de Sint Petrus'bandenkerk.

De beide Driebergenaren hebben elkaar leren kennen bij de fameuze Café Chantants in partyboerderij Champ'Aubert. In de jaren 2002-2007 konden allerlei talenten zich daar presenteren met een vast orkest. Uit dit initiatief, waarbij Erik en Sascha vanaf het begin betrokken waren, ontstond onder meer de popgroep 'Bel Betty' die regelmatig op podia in Driebergen en omgeving heeft geschitterd.

De juiste formule voor de nieuwe band werd gevonden toen Erik en Sascha drie bevriende collega-muzikanten polsten voor hun project. Zangeres Sylvia Siegmund heeft veel ervaring opgedaan met dinnershows en won al eens een unplugged-competitie, drummer Ruud de Ligt is gediplomeerd slagwerker en deed uiteenlopend sessiewerk, toetsenist Bas Jongeling heeft een heuse conservatorium-opleiding maar weet ook hoe hij met zijn keyboard uit zijn dak moet gaan.

,,Wij hebben elkaar opgezocht om vette funk en soul te creëren met actuele nummers tot aan 2012, plus enkele niet te negeren nummers van iconen zoals James Brown", aldus Erik en Sascha. ,,We streven naar energieke muziek met spetterende uithalen van drums, bas, gitaar, toetsen en de vocale kwaliteiten van Sylvia. We denken dat deze formule het publiek in Driebergen zal aanspreken. Wij willen er in ieder geval het uiterste uithalen, met optredens in cafés, op feesten en bij concerten."

Volgende week zondag 24 juni presenteert de nieuwe band 4US zich in het Grand Café van de Bergse Bossen in Driebergen. Het wordt een 'Dance & Feel the Music-party' waarbij naast 4US ook de Leusdense band The Gents zal optreden. Het muziekfeest begint om 14.00 uur en de toegang is gratis.

advertentie
advertentie