Vandaag staat Heuvelrug in het teken van klimaat

11 juni 2012 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - In 2035 moet de Utrechtse Heuvelrug 'klimaatneutraal' zijn. Om inwoners op ideeën te brengen om daaraan bij te dragen, organiseert de gemeente vandaag in congrescentrum Antropia in Driebergen het KimaatEvent. Bedrijven en inwoners kunnen zich daar laten informeren over talloze groene producten en diensten. ,,Het is onze dure plicht om op het gebied van duurzaamheid voorop te lopen in Nederland. We hebben onze inwoners daarbij nodig en daarom hebben we dit klimaatevenement georganiseerd", aldus de ambitieuze milieuwethouder Bert Homan (VVD).

door Paul Nolens

Vanaf 13.00 uur tot 20.00 uur kunnen bedrijven en inwoners zich onderdompelen in de wereld van duurzaamheid. Zonnepanelen, elektrische auto's en scooters of LED-verlichting, alle groene mogelijkheden zullen een plekje hebben tijdens het evenement. Zoveel mogelijk lokale en regionale bedrijven die in dit vakgebied werken, zullen aanwezig zijn om geïnteresseerden te informeren. Daarnaast zijn er workshops voor bedrijven die werken in de duurzaamheidsbranche.

Wethouder Bert Homan vertelt waarom hij het zo belangrijk vindt dat er een dergelijk evenement gehouden wordt. ,,De overheid heeft in mijn ogen niet alleen de taak om de openbare ruimte te beheren en de veiligheid op straat te waarborgen, maar ook om op maatschappelijk gebied te stimuleren en initiëren. Dat laatste is de reden om het KlimaatEvent te organiseren. Milieu is een speerpunt van deze gemeente. Wij willen op dit vlak koploper in Nederland zijn."

u Het KlimaatEvent. Datum/tijd: 15 juni van 13.00 uur tot 20.00 uur. Locatie: Cultuur- en Congrescentrum Antropia, aan de Hoofdstraat 8 in Driebergen.

advertentie
advertentie