Zonovergoten Hans van Vugt toernooien

30 mei 2012 om 00:00 Nieuws

DREBERGEN - Voetbalvereniging FC Driebergen heeft de afgelopen weken de vierde editie van de Hans van Vugt toernooien afgewerkt. Voor het eerst werd het toernooi georganiseerd door de fusievereniging.

door Wesley Bekker

De organisatie trof het ook dit jaar weer enorm met het weer. Voor het vierde jaar op rij bleef het elke toernooidag droog en scheen de zon. Mede daardoor zat de sfeer er direct goed in. Er werd gespeeld op vier verschillende dagen. In totaal werden er een kleine tien toernooien georganiseerd die per toernooi weer waren verdeeld over een paar poules.

Daardoor kwamen er vanaf 13 mei tot afgelopen weekend weer ruim honderd teams naar Driebergen om dit toernooi af te werken. Duizenden voetballers en voetbalsters kwamen in actie op de verschillende gras- en kunstgrasvelden. De toernooien werden georganiseerd vanaf de mini's tot aan de A-junioren.

De toernooicommissie slaagde er wederom in een gezellig toernooi neer te zetten. Art Ligthart, lid van de commissie, was dan ook zeer tevreden. ,,Het is natuurlijk geweldig dat we weer zulk goed weer hadden, dat is altijd goed voor het toernooi. Daarnaast was de sfeer erg goed en zijn er niet of nauwelijks incidenten geweest. De EHBO hoefde slechts een aantal keer in actie te komen. We kunnen dus weer spreken van een geslaagd toernooi.''

Het toernooi werd weer volledig gedragen door eigen vrijwilligers. Die waren te vinden achter de bar, de hamburgertent, in de keuken, in de organisatie en als zelf opgeleide scheidsrechters op het veld.

De organisatie hoopt ook volgend jaar het toernooi weer voort te zetten. Het is de bedoeling dat het toernooi voor de dames dan weer terugkeert en er voor het eerst een seniorentoernooi georganiseerd zal gaan worden.

Met het afsluiten van de Hans van Vugt toernooien en het schoolvadervoetbaltoernooi (zie elders in deze krant) komt er voor de fusievereniging bijna een einde aan een zeer succesvol eerste seizoen. Aanstaande zaterdag staat er een afsluiting voor de vereniging op het programma met een onderling toernooi, barbecue en afsluitend feest. Daarna staat er officieel niets meer op het programma.

advertentie
advertentie