Fantastische Roparun Team Amazing

30 mei 2012 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Team Amazing heeft 2e Pinksterdag de finish van de Roparun 2012 op de Coolsingel gehaald. Na 520 mooie, zware en warme kilometers zijn zij om 15.24 uur - precies 48 uur na de start in Parijs - in Rotterdam aangekomen. Ruim 2 uur later dan gepland, maar het team heeft aan den lijve ondervonden dat niet alles in het leven zich laat plannen. ,,Wij hebben keuzes moeten maken, wij hebben elkaar moeten opvangen, maar bovenal hebben wij een AMAZING weekend gehad! Wat hadden we een superteam, wat hebben we gelachen en wat hebben we gehuild!’’

door Myra Lith

Op een van de muren van het voormalige treinstation aan de Maliebaan, thans Spoorwegmuseum, staat een spreuk: ,,Bestijg de trein nooit zonder een valies met dromen’’. Naar deze spreuk verwees Jaap Neele, een van de initiatiefnemers van team Amazing, in zijn teambespreking voorafgaand aan het afleggen van het laatste traject van 56 kilometer. Jaap blikte met zijn teamgenoten terug naar de start van de figuurlijke reis die ze acht maanden geleden samen waren begonnen. Een reis waarvoor een commitment was aangegaan. Het commitment betrof het leveren van bijdragen aan een goede teamgeest, het uitdragen van de doelstelling van Stichting Roparun en het inzamelen van sponsorgelden voor het goede doel. Alle leden van team Amazing hadden voor zichzelf acht maanden geleden een koffer gevuld met dromen hoe de reis naar het uiteindelijke doel zou zijn. Dromen over het inzamelen van financiële bijdragen door middel van allerlei acties, dromen over de trainingssessies om goed voorbereid te zijn voor het sportieve spektakel, dromen over de wijze waarop je elkaar zou kunnen steunen als het nodig is, maar vooral ook dromen over het spektakel zelf. Gemeenschappelijk element in bijna alle dromen was het woord ,,genieten’’. Genieten van de saamhorigheid, de sociale cohesie, de onvoorspelbare weersinvloeden, het prachtige landschap, de entourage opgebouwd en opgeworpen door inwoners van de dorpjes en steden die door de Roparun werden aangedaan en van de voldoening na het volbrengen van deze persoonlijke prestatie.

En er is veel genoten, veel beleefd maar ook veel afgezien afgelopen Pinksterweekend. Een van de loopsters werd bevangen door de hitte en moest een shift van 60 kilometer overslaan om te kunnen herstellen. Dit betekende voor haar teamgenoten een loper minder en dus kilometers meer. Het andere team werd geconfronteerd met een omleiding en daardoor 10 kilometer extra. Dat is verre van prettig als je er al 60 kilometer in de brandende zon op hebt zitten.

Ook de fietsers kregen het niet cadeau. Bij één brak de ketting al tijdens de eerste kilometer. Dus verder op een andere - vreemde - fiets terwijl je maatjes van het andere team hun rust opofferen en de fiets repareren. Eén van de andere fietsers kreeg dermate kramp dat hij om te voorkomen dat hij om zou vallen door zijn teamgenoten van de pedalen moest worden getild.

De hitte, het gebrek aan slaap en de enorme fysieke inspanning eisten hun tol, maar werd ruimschoots gecompenseerd door de euforie tijdens de doorkomsten in bijvoorbeeld Zele, Dendermonde, Ossendrecht en Oud-Beijerland waar complete dorpsfeesten waren opgezet en de teams als helden werden ontvangen. Maar de finish op de Coolsingel was uiteindelijk het ultieme doel. Een plek van vreugde, vreugdetranen en heel veel emotie. De klus is geklaard. De sportieve missie is volbracht.

Maar team Amazing is nog niet helemaal klaar. Voor het inzamelen van gelden staan er nog 2 activiteiten op het programma. Als eerste de sponsorloop van 3 basisscholen tijdens de avondvierdaagse in Doorn en als tweede en tevens laatste de Doornse Amazing braderie op donderdag 14 juni. Dan wordt ook de eindscore bekendgemaakt.

advertentie
advertentie