Nieuwsgierigen kunnen kijkje nemen in omstreden kantoor

29 mei 2012 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG/DOORN - Ballast Nedam bouwt het nieuwe gemeentekantoor voor de gemeente Utrechtse Heuvelrug . Het nieuwe kantoor is een ontwerp van Inbo Architecten en bestaat uit drie in 'rustieke stijl' uitgevoerde paviljoens. De drie gebouwen zijn ondergronds met elkaar verbonden en via een openbare ondergrondse parkeergarage met Cultuurhuis Pléiade.

Het nieuwe kantoor wordt zeer duurzaam en het definitieve ontwerp behaalt het GreenCalc+ A-Label (MilieuIndexGebouw score: 235) en als gemiddelde GPR-score (cijfer voor duurzaam bouwen) een 8. Op energie wordt een 8.3 gehaald. Dit komt door een goede isolatie, zoals drielaagsglas, een efficiënte verwarming met behulp van warmte-koudeopslag en duurzame energie-opwekking met zonnepanelen.

Ballast Nedam nodigt alle inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug uit om te komen kijken bij het bouwproject tijdens de 'Dag van de Bouw', op zaterdag 2 juni, tussen 10.00 en 16.00 uur.

Onder begeleiding worden er rondleidingen gegeven op het bouwterrein en is er door de architect een tentoonstelling neergezet.

In verband met de veiligheid zijn kinderen welkom vanaf 12 jaar onder begeleiding. Voor mindervaliden is de rondleiding niet mogelijk.

advertentie
advertentie