Onweer spelbreker schoolkorfbal Driebergen

29 mei 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Op een zonovergoten sportpark de Woerd in Driebergen liepen afgelopen woensdag zo'n 550 kinderen rond voor het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi van korfbalvereniging Dalto. De zon maakte echter plaats voor donkere onweerswolken, waardoor het niet verantwoord was het toernooi uit te spelen. Rond kwart voor vier verlieten vele teleurgestelde kinderen het sportpark.

Voor het eerst dit jaar waren ook de allerjongensten van de basisschool aanwezig. Deze kinderen vermaakten zich met een aantal spelletjes. Op deze manier maakten zij vol enthousiasme kennis met de korfbalsport. Ook de leerlingen van groep 3 werden op speelse manier bezig gehouden met allerlei spelen, die van alles met korfbal te maken hebben, zoals turbolummelen en korfslagbal, een variatie op slagbal, waarbij niet geslagen wordt, maar op de korf geschoten. Een raak schot betekent rennen.

De oudere kinderen speelden heuse korfbalwedstrijden, groep 4 monokorfbal, waarbij de wedstrijden gespeeld worden in één vak. De groepen 5/6 en 7/8 speelden het reguliere korfbal, met twee vakken. Met de brandende zon vol op het hoofd, werd er door de kinderen fanatiek gespeeld. Tijdens het spelen van de wedstrijden was er aan de kinderen niet te merken dat het warm was. Vol overgave werd er gespeeld en elk doelpunt werd uitbundig gevierd. Buiten het veld was het water niet aan te slepen. En niet alleen om te drinken, vele kinderen liepen ook kleddernat rond, dankzij de diverse watergevechten die her en der uitbraken.

Halverwege het toernooi was duidelijk welke ploegen zich in de strijd om de prijzen zouden gaan mengen. Bij groep 5/6 waren vier scholen vertegenwoordigd bij de halve finalisten, te weten Valkenheuvel, Coolsma, De Kring en Uilenburcht. Bij groep 7/8 was het beeld eenzijdiger, alleen de Vrije School had nog een kans om De Kring, met drie ploegen vertegenwoordigd in de halve finales, van een eventuele eerste plek af te houden.

Ondertussen maakte de zon plaats voor donkere wolken en was er in de regelmatig gedonder te horen, de eerste regendruppels vielen. De organisatie van Dalto keek het heel even aan, maar toen de wolken alleen maar dreigender werden, moest helaas besloten worden het toernooi te stoppen. Het risico dat onweer boven een veld vol kinderen met zich meebrengt, wilde de vereniging niet lopen. Dit besluit leidde tot grote teleurstelling bij de kinderen, maar begrip en misschien wel opluchting bij de begeleiders.

advertentie
advertentie