Tweede leven voor boeken

4 mei 2012 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - De gemeente Utrechtse Heuvelrug krijgt binnenkort haar eerste 'Boekspot', oftewel een boekenkast in de openbare ruimte waar iedereen boeken kan vinden en ruilen. Vrijdag 1 juni wordt de Boekspot in gebruik genomen in de Michaëlskerk in Leersum.

Boekspots zijn een initiatief van Regiobibliotheek Z-O-U-T in samenwerking met BiSC Utrecht. Door middel van Boekspots wil de bibliotheek het leesplezier vergroten en laten zien dat lezen altijd en overal kan: spots kunnen bijvoorbeeld op recreatiecentra, verzorgingshuizen, congrescentra of in kerken of bij de kapper geplaatst worden. Boeken krijgen zo een tweede leven. Het gebruik van een Boekspot is gratis en er zijn (bijna) geen regels; zo is een lidmaatschap van de bibliotheek niet nodig. Boekspots zijn boekenkasten in de openbare ruimte waar iedereen boeken kan vinden en ruilen. Romans, fictie, non-fictie, dichtbundels, kookboeken, alles is mogelijk.

Bewoners van Leersum worden opgeroepen hun boeken een tweede leven te geven en ze alvast in te leveren bij de bibliotheek of het Michaëlshuis. Voorwaarde is dat het mooie en recente titels zijn. Het liefst voorzien van een kort leesadvies. Waarom moet dit boek door anderen gelezen worden?

Dominee Pieter Goedendorp nam het initiatief voor de Boekspot in de Michaëlskerk en zocht contact met de bibliotheek. Goedendorp wil de kerk een herkenbare plek in de samenleving geven en op zoek gaan naar partners om mee samen te werken. ,,Door verbindingen aan te gaan met personen en organisaties die zich - net als de kerk, maar wellicht op een andere manier - inzetten voor een leefbaar dorp, een verantwoordelijke samenleving en/of een betere toekomst voor mens en wereld zal de christelijke gemeente ook kunnen tonen op welke manier zij iets wil betekenen voor de maatschappij'', aldus Pieter Goedendorp.

Vanaf 1 juni kan iedereen tijdens openingsuren van het Michaëlshuis gebruik maken van de Boekspot.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie