Ingezonden: SVMM trekt overwinning naar zich toe

25 maart 2012 om 00:00 Nieuws

MAARN - De wedstrijd tussen de twee laagst geklasseerde ploegen uit de 4e klasse E was er niet één om vrolijk van te worden. Maar wat kan je ook verwachten in een wedstrijd waar het om de punten gaat. Na een redelijke start viel SVMM in kwaliteit ver terug, dit zette zich voort in de tweede helft, uiteindelijk rechtte SVMM de rug en trok de wedstrijd in de slotfase naar zich toe.

door Jacob van den Essenburg

SVMM kwam redelijk uit de startblokken. Tegen het ongeïnspireerde Austerlitz werd er kans op kans gecreëerd, maar SVMM faalde in de afwerking. Wel kwam SVMM op voorsprong, uit een pass van Polle Westbroek kon Nick Engelen nog net voor de keeper de bal toucheren, vervolgens rolde de bal het lege doel in, 1-0. Austerlitz kwam de 1e helft een paar keer over de middenlijn. Wel won Austerlitz steeds meer de 2e bal. Uit een gewonnen duel om de 2e bal werd de spits van Austerlitz op doelman Richard van Laar afgestuurd, 1-1.

Na de rust was SVMM niet goed bij de les. Uit een aanval en een misverstand over buitenspel kwam Austerlitz al snel op voorsprong, 1-2. Hierna volgde een erg slap kwartier. SVMM bracht twee aanvallers er in, Tom Verboon en Wiliam Potappel. Met nog twintig minuten te spelen was het wel een keer raak uit een corner, Polle Westbroek volleerde de gelijkmaker binnen, 2-2.

SVMM rook weer haar kans op de overwinning. Die kwam er ook, uit een niet goed weggewerkte bal maakte Wiliam Potappel de 3-2. Hierna zette SVMM door en kon alweer door Wiliam Potappel scoren, 4-2. Dit keer kwam de bal terug van de lat uit een goed genomen vrije trap.

De ploeg uit Maarn pakte uiteindelijk de drie punten die er voor zorgen dat SVMM zicht houdt op een positie die zekerheid geeft op handhaving in deze klasse.

1-0 12 min. Nick Engelen