Lezing Groei & Bloei

9 maart 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Groei&Bloei Doorn e.o. houdt op 22 maart een lezing met als thema ,,Het voorjaar is in aantocht''. De stichting Boomkwekersgilde ,,Groen Escorte'' uit Boskoop houdt een lezing over het stekken van heesters en coniferen. Daarnaast het bespreken van ziektes bij planten en het voorkomen daarvan.

Deelnemers kunnen ook aangetast materiaal meebrengen dat ter plekke besproken kan worden. Ook bestaat de mogelijkheid een grondmonster uit eigen tuin in te leveren. Voor een bijdrage van € 1,50 wordt de pH (zuurgraad) van de grond bepaald en de EC-waarde (aanwezige voedingsstoffen). Hiervoor kan men 50 gram grond meenemen, vrij van steentjes en wortels; verspreid over de tuin enkele schepjes in een zakje - voor sier- en moestuinen ongeveer tot een diepte van 20 cm.

Voor de pauze introductie en inlevering grondmonsters. De uitslag van het grondmonster kan tijdens/na de pauze opgehaald worden.

Jan Kortmann houdt een lezing over het stekken van heesters en coniferen. Waarom stekken en niet zaaien? Wat is het verschil tussen geslacht, soort, variëteit en/of cultivar. Op deze en meer vragen kan men deze avond een antwoord verwachten. Na de pauze bespreekt Dirk van Ommeren (de Plantenziektekundige dienst) de door de deelnemers meegebrachte door ziekte of vraat aangetaste heesters of bomen.

Dirk neemt zelf ook aangetast materiaal mee. Door middel van een presentatie zal hij ingaan op diverse ziektes bij planten. Voor meer informatie zie www.doorn.groei.nl;

Kosten lezing: € 2,50 en leden Groei en Bloei gratis.

advertentie
advertentie