Nieuwsrubriek kinderboerderij 't Woelige Nest

Nieuws

Bezuinigingen

De gemeente Utrechtse Heuvelrug moet de komende jaren de broekriem aantrekken. Helaas ligt er ook een voorstel om op het budget van de kinderboerderij te korten. In vier jaar tijd wil men het budget met 30% verminderen. Het bestuur heeft in een brief aan het College en de gemeenteraad haar bezwaren kenbaar gemaakt. Deze voorgestelde bezuiniging brengt de kinderboerderij weer in de situatie van 3 jaar geleden. Het onderhoud en de continuïteit van de kinderboerderij zijn in het geding. De afgelopen jaren zijn de eerste stappen gezet in het verzelfstandigen van de boerderij. Een beheerder, aanpassingen aan gebouwen, het terrein en bezoekersaccomodaties zijn essentieel. Voor de toekomst en de continuïteit moet de kinderboerderij geschikt worden gemaakt voor meerdere functies, waardoor andere en meer geldstromen kunnen ontstaan. De kinderboerderij is volop in beweging. Nu fors korten op de subsidie zal stagnerend gaan werken. Het bestuur doet een nadrukkelijk beroep op de gemeenteraad de subsidiekorting te voorkomen.

Agenda educatiecommissie

Op zaterdag 10 maart a.s. start de nieuwe cursus over het verzorgen van de kip. Later volgen cursussen over het konijn (24 maart) en de cavia (21 april). De interactieve cursus is voor ouders en hun kinderen vanaf acht jaar. De kosten bedragen € 4,- per familie. Aanmelden kan via onze e-mail: info@kinderboerderij-driebergen.nl

Dierenarts

De kinderboerderij heeft al jaren dezelfde dierenarts. We werken samen met de Universitaire Landbouw Praktijk (ULP) uit Harmelen. De dierenartsen van deze praktijk begeleiden één of twee studenten. Zij moeten zelf handelen en bepaalde ingrepen eigen maken. Samen met de dierenarts stellen we in het begin van het jaar een diergezondheidskalender op. Daardoor weten we precies wanneer de dieren ingeënt moeten worden tegen allerlei ziektes en voldoen we aan alle regels en wetgeving. Op de foto is te zien hoe dierenarts Josine de nagels van Qwast aan het knippen is.

De kinderboerderij op Radio M

Medebeheerder Jan van de Weijden heeft een goed woordje gedaan voor de kinderboerderij op Radio M. Hij heeft de gelegenheid aangegrepen voor een oproep voor een nieuwe koelkast. En met succes, zodat we in het trotse bezit zijn van een nieuw exemplaar. Hulde voor Jan!

Kinderboerderij 't Woelige Nest, Boterbloem 3 (ingang Hoendersteeg), tel: 521351, website www.kinderboerderij-driebergen.nl

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 5 uur geleden
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen gisteren
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 30 jun, 16:00
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 30 jun, 13:31
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 30 jun, 11:45