Lezing in Parklaankerk

Nieuws

DRIEBERGEN - Wim van der Ende geeft woensdag 7 maart een lezing over het Pieterpad in de Parklaankerk. Aanvang 20.00 uur.

De weg voert van Waddenkust tot Zuid-Limburg, bijna vijfhonderd kilometer door streken met een eigen cultuur en dialect. Wim van der Ende is al vanaf 1980 betrokken bij dit meest bekende Lange Afstand Wandelpad. Hij vertelt over de geschiedenis van het Pieterpad en wat er zoal komt kijken bij het maken van een wandelpad.

De aanwezigen maken op heel bijzondere wijze kennis met het eigen land door zijn verhalen en prachtige foto's. Vooral de streekculturen komen sterk naar voren tijdens deze voettocht tocht door Nederland. Voor veel wandelaars is het Pieterpad het begin van hun pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. Maar met minder wandelaspiraties valt er deze avond ook veel te genieten. Voor anderen kan het nagenieten zijn. Iedereen is welkom.

Wim van der Ende studeerde Sociale Sociografie, is fotograaf en publicist en woont in Zeist. Zijn foto's zijn te zien in veel wandel- en fietsgidsen. Entree is € 5.50 voor leden, € 6.50 voor niet-leden.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 18 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 10 uur geleden
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta gisteren
Afbeelding
Welzijn, een levensnoodzaak! Column gisteren
Afbeelding
Groot feest tijdens La Vuelta bij De Markies van Carabas 11 aug, 13:00
Afbeelding
Toerisme-sector Heuvelrug ruimt zwerfafval Vuelta-parcours op 11 aug, 09:28