Alzheimer Café Heuvelrug

Nieuws

DOORN - Het Alzheimer café Heuvelrug is dinsdagmiddag 28 februari weer open. Het thema van deze middag is: Ontmoetings Centrum Heuvelrug

Wat is een ontmoetingscentrum? Wat is het verschil met een dagbehandeling? Willy Sturkenboom, coördinator Ontmoetings Centrum Heuvelrug, zal uitleg geven over het ontmoetingscentrum.

Een Alzheimer Café is laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met (beginnende) dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. Iedere keer staat een onderwerp centraal. De bijeenkomst begint met een dvd of interview met een deskundige. Dit duurt ongeveer een half uur. Na de pauze is er tijd om vragen te stellen en in discussie te gaan. Na afloop kan men nog iets drinken en met elkaar praten. Er is een tafel met voorlichtingsmateriaal aanwezig.

Het Alzheimer Café Heuvelrug wordt elke laatste dinsdagmiddag van de maand georganiseerd van 14.30 uur tot 16.30 uur in de loungeruimte van St.QuaRijn, locatie Het Zonnehuis, Bergweg 2 te Doorn.

Vooraf aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

Voor informatie of vragen over het Alzheimer Café kan men contact opnemen met het secretariaat van de St. Alzheimer Nederland, afd. Zeist en Omstreken, Mw.A.T.Melkert-Oosting, tel.030-6562977.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 1 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 11 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 11 uur geleden
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47
Afbeelding
Welzijn, een levensnoodzaak! Column 11 aug, 16:00
Afbeelding
Groot feest tijdens La Vuelta bij De Markies van Carabas 11 aug, 13:00
Afbeelding
Toerisme-sector Heuvelrug ruimt zwerfafval Vuelta-parcours op 11 aug, 09:28