KCD ontsnapt in Zelhem

5 februari 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - KCD dacht het bezoek aan degradatiekandidaat SEV geroutineerd af te werken, maar die instelling brak de ploeg lelijk op. In plaats van een rustige avond te genieten moest er nu een uur hard gewerkt worden in de Achterhoek en pas kort voor het eind waren de twee punten zeker voor de groen witten. Omdat ook concurrent Spirit won blijft de nek-aan-nek race voortduren; het gat met de achtervolgers groeide wel door de nederlaag van nummer drie KIOS.

De start was, eigenlijk als vanouds, voorspoedig. Via Marcella Hardeman werd van afstand de leiding genomen, maar het antwoord van de Achterhoekers kwam direct. Zelfs nam SEV na een kleine tien minuten brutaalweg de leiding met 5-3. KCD stelde snel orde op zaken maar in tegenstelling tot eerdere wedstrijden was de ploeg nu niet in staat om snel bij de tegenstander weg te demarreren. Zo ontstond een wedstrijd die tot de rust geen moment verveelde en waarbij KCD voortdurend bij de les moest blijven. Tot vijf minuten voor rust gingen de teams volkomen gelijk op (8-8) waarna KCD toch nog een gaatje wist te slaan: 9-11. Op dat moment was al wel duidelijk geworden dat de eerste verdediging van de Doornaars buitengewoon sterk bezig was; dat was ook wel nodig want het tweede verdedigingsvak had de handen meer dan vol aan SEV. Met name aanvoerster Rinske Groot Nibbelink schoot met scherp en daar had KCD te weinig antwoord op.

Dat beeld kantelde de tweede helft enigszins en dat betekende dat KCD steeds op voorsprong kon blijven. Na zeven minuten was de score opgelopen naar 11-13. Daarna raakte de wedstrijd in een impasse. De tot dan ook makkelijk scorende eerste aanval van KCD haperde en omdat de eerste verdediging uiterst sterk bleef spelen moesten de toeschouwers lang wachten op een goal. De 11-14 leek gezien het spelbeeld beslissend, maar SEV zette nogmaals aan en kwam terug tot 13-14. Uit een strafworp maakte Johan Kraan de 13-15. Ook de 14-15 werd via een strafworp -ditmaal van Ivo Stomp- gecounterd waarna met nog enkele minuten te spelen de wedstrijd door Johan Kraan van afstand in het slot werd gegooid: 14-17. Maar zelfs na de 14-18 gaf SEV nog niet op. De Zelhemmers vochten zich naar 16-18 maar verder liet KCD het niet komen: eindstand 16-19.

Opvallend was dat KCD acht stippen mee kreeg (en er zeven benutte) terwijl SEV genoegen moest nemen met slechts twee (benutte) strafworpen. Hoewel de Achterhoekers zich daarover beklaagden, was daar geen enkele reden toe want alle keren had de scheidsrechter het bij het rechte eind. KCD zal komende week in Twente tegen KIOS wel met een andere instelling moeten starten want de ploeg speelde nu met vuur. Een overwinning op KIOS betekent overigens wel dat de groen witten in elk geval om promotie mogen gaan spelen en daar had in Doorn niemand op gerekend bij de start van de competitie.

Score: Laura Briedé en Ivo Stomp 5, Johan Kraan 4, Geer Janne Baakman 2, Janneke Beuckens, Marcella Hardeman en Bart Roodenburg 1.