Schaatsen op de Leersumse Plassen

30 januari 2012 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Het is zover, de winter lijkt begonnen en zodra er ijs ligt bindt heel Nederland zijn schaatsen onder. Omdat de Leersumse Plassen vrij ondiep zijn kan er vaak na een paar dagen vorst al worden geschaatst. Schaatsers zijn van harte welkom om te genieten van het schaatsen in dit natuurgebied van Staatsbosbeheer. Het is alleen wel belangrijk dat men rekening houdt met de natuur en de veiligheid van mederecreanten.

Bij ijspret horen helaas ook valpartijen. Bij een ongeval is het belangrijk dat hulpdiensten snel bij het ijs kunnen komen. Staatsbosbeheer roept schaatsers daarom op om bij het parkeren van de auto er voor te zorgen dat een ambulance voldoende ruimte en toegang heeft tot de inritten. Aan de Heulweg zal bij tekort aan parkeergelegenheid een weiland worden opengesteld. De klaphekken kunnen als ingang worden gebruikt. Daarnaast verzoekt Staatsbosbeheer iedere bezoeker om, na het schaatsen, zijn eigen rommel mee terug te nemen en zoveel mogelijk op en langs het ijs te blijven in verband met verstoring van de aanwezige dieren. Op deze manier kunnen schaatsers volop genieten van het ijs en heeft de ijspret zo weinig mogelijk gevolgen voor dier en natuur.

Bij ijspret hoort natuurlijk ook koek en zopie. Staatsbosbeheer biedt tegen een vergoeding een standplaats aan op het Leersumse Veld voor de verkoop van koek en zopie. Mensen die interesse hebben kunnen contact opnemen met Beheerder C.H. Donker of boswachter J. Ordelmans Staatsbosbeheer Leersum 0343-431360.

advertentie
advertentie