Hang-Onner Marian Middelveld Nederlands Kampioen Survivalrun

23 januari 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - In Westerbork werd afgelopen zondag, onder barre weersomstandigheden, om het NK survivalrun RUC 12 kilometer. Hang-Onner Marian Middelveld werd op deze afstand Nederlands Kampioen bij de dames veteranen in een tijd van 2.45.34.

Zwaar parcours

Het was een zwaar parcours in Westerbork, 12 kilometer hardlopen en 43 loodzware hindernissen te nemen. Het regende hard en er stond een stevige wind. Veel sporters zijn in deze run door de zware omstandigheden uitgestapt. Ook Marian Middelveld kwam in de problemen toen zij een hindernis in het 'laantje van Börk' die volledig op armen moest worden genomen, niet haalde. Middelveld: ,,Het parcours was zwaar, een aanslag op je armen. Door het slechte weer had ik het tot op het bot toe koud. Maar mijn trainer heeft me geleerd om altijd door te gaan en wat er ook gebeurt over de finish te gaan. Dit heeft me wel het Nederlands Kampioenschap opgeleverd. Want later bleek namelijk dat mijn directe concurrenten allemaal uit de wedstrijd waren gestapt''.

De prestatie van Marian Middelveld krijgt extra glans in de wetenschap dat zij twee dagen eerder haar vijftigste verjaardag vierde. En meer nog omdat zij in de afgelopen jaren een zware weg heeft afgelegd om haar borstkanker te overwinnen. Vorig seizoen werd ze in de BSC klasse 8 kilometer nog derde veteraan op het NK en tweede in het wedstrijdklassement.

Meer mooie prestaties op NK

Kersvers Hang-On lid Florian de Vries behaalde een mooie 17e plaats op het NK RUC bij de heren in een tijd van 1.39.04 en Sven Ramaker werd 58e in een tijd van 2.16.05 uur.

Overige prestaties

Naast het NK werd er in meer categorieën survivalrun gelopen in Westerbork. Het Hang-On team, bestaande uit Josje van Wamel, Joey Bakker, Stijn Taverne en Erik de Heer, werd met ruim 23 minuten voorsprong op de nummer twee in een tijd van 1.03.12, overtuigend eerste in de teamrun 7 kilometer.

Ook Amber de Heer (14 jaar), die meedeed in de 7 kilometer run individueel, liep een ijzersterke run. Zij werd in de categorie dames (al) derde in een tijd van 1.25.55.

advertentie
advertentie