Nieuws van kinderboerderij 't Woelige Nest

Nieuws

Educatie activiteiten

De educatiecommissie gaat nieuwe lessen ontwikkelen met de dieren van de kinderboerderij in de hoofdrol. De dieren zijn tenslotte ons handelsmerk. Daarmee onderscheidt de kinderboerderij zich van andere aanbieders van natuurlessen. De bedoeling is om voor elke leeftijdsgroep een eigen les te ontwikkelen. Verder worden er lesrugzakjes samen gesteld voor bezoekers die het leuk vinden om meer te doen dan spelen en rondkijken op de kinderboerderij. Binnenkort meer nieuws.

Afscheid Katka Kolmas

Eind vorig jaar heeft de kinderboerderij afscheid genomen van bestuurslid Katka Kolmas. De medewerkers en vrijwilligers willen haar ook langs deze weg bedanken voor haar inzet de afgelopen vijf jaar. Dit betekent ook dat er een functie in het bestuur vacant is. Belangstellenden kunnen zich melden bij onderstaand adres.

Gast van de week

Cora van Oostenbrugge is een zeer regelmatige bezoekster van de kinderboerderij. Zij is namelijk gastouder en vangt in haar eigen huis, vlakbij de boerderij, kinderen op. Een bezoekje aan de dieren en de speeltuin gebeurt bij mooi weer bijna dagelijks. De oppaskinderen vinden het heerlijk en Cora ook.

Cora staat bij de gemeente officieel geregistreerd als gastouder, zij is als ZZP-ster aangesloten bij een gastouderbureau. Haar huis is aangepast en goedgekeurd door de GGD voor de opvang van kinderen.

Cora somt spontaan de voordelen van de kinderboerderij op. Dat er rondom het hele terrein goed en afsluitbaar hekwerk zit, vind zij erg veilig. De kinderen kunnen niet weglopen. De kwaliteit van de speeltoestellen is volgens haar prima, de pas aangelegde fietsbaan vindt ze een hele verbetering. Bij elk bezoek wordt ook een uitgebreid rondje langs de dieren gemaakt. De kinderen kunnen echt bij de dieren komen en ze aanraken. Zij maakt regelmatig mooie foto's van de kinderen met de dieren en mailt die dan aan de ouders. Ook de peuterochtenden worden gewaardeerd. Waar mogelijk wil Cora hierbij haar medewerking verlenen.

Op het terrasje van de kinderboerderij ontmoeten meerder gastouders elkaar regelmatig. Gezellige bijeenkomsten zijn dat volgens Cora. De kinderboerderij biedt zo voor veel oppaskinderen en gastouders een gewaardeerde plek. We vroegen Cora of zij donateur wilde worden van de boerderij. Zij ging het direct doen en nam ook nog een formulier mee voor andere gastouders.

Kinderboerderij 't Woelige Nest, Boterbloem 3 (ingang Hoendersteeg), tel: 521351, website www.kinderboerderij-driebergen.nl

advertentie
Afbeelding
Bommetje in Bosbad Leersum een spetterend succes 6 uur geleden
Afbeelding
Bestuurder loopt brandwonden op bij camperbrand in Maarn 17 uur geleden
Afbeelding
Trudie van Haaster wint de Hans Nijhof kunstprijs 2022 4 jul, 11:16
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 4 jul, 07:20
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 4 jul, 07:14
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 3 jul, 14:55
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 3 jul, 07:30