Begin van een traditie op de kinderboerderij

Nieuws

DRIEBERGEN - Een nieuwe traditie is geboren. De viering van het kerstfeest op kinderboerderij ‘t Woelige Nest was een dermate groot succes dat de organisator dit voortaan elk jaar wil herhalen. Honderden mensen hebben genoten van de uitbeelding van het kerstverhaal in de sfeervolle setting van de boerderij, met ezels en schapen en alle personages uit het kerstverhaal. Het kindje lag al die tijd vredig te slapen in het hooi.

door Katka Kolmas

Thea Jelier, vrijwilliger van de kinderboerderij en organisator van het kerstfeest, blikt tevreden terug op de gebeurtenissen van die avond. ,,Het was een komen en gaan van mensen die van heinde en verre kwamen om met eigen ogen het kindje te aanschouwen,’’ vertelt Thea. ,,De bezoekersteller bij de ingang van de boerderij stond na afloop op 450 mensen, meer dan we hadden durven hopen. Een geweldige opsteker voor alle mensen die hebben geholpen om van dit feest zo’n succes te maken. Om half zes stonden al mensen voor de ingang te wachten tot we open gingen. Vanaf de toegangspoort voerde de route langs Josef, Maria en het kindje in de kribbe, langs engelen en herders, ezels, schapen en geiten, naar een verwarmd zaaltje achterin waar het kerstverhaal in de versie van Dick Bruna werd voorgelezen. Daarna was er nog warme chocolademelk met een kerstkransje, en kon men zich warmen aan diverse vuurkorven en luisteren naar kerstliederen door leden van het Driebergse Korage voordat ieder weer zijns weegs ging.”

Thea had ooit in de kinderboerderij van Culemborg gezien hoe sfeervol de verbeelding van een levende kerststal in een boerderij kan zijn en besloot om dat ook eens in Driebergen te proberen. De voorbereidingen begonnen al in september. Er werd een opzetje gemaakt en vrijwilligers van de boerderij werden benaderd voor hulp. Ook werden diverse sponsors gevonden. De vestiging van Albert Heijn aan de Hoofdstraat leverde chocomel en kerstkransen, en de PKN-kerk doneerde een geldbedrag waarvan onder meer de heaters voor het terras werden gehuurd. Voor de aankleding van de ruimte en de figuranten is Thea goed geslaagd in de 1-eurowinkel aan de Hoofdstraat. Voor weinig geld en met veel fantasie heeft ze daar rokken, jurken en capes voor engelen en herders aangeschaft. Vrijwilligster Ilse, net bevallen van een gezonde zoon, was al weken eerder gevraagd om met man en kind Josef en Maria te verbeelden. Zij verschenen warm aangekleed op de ‘set’ en hebben het geweldig naar hun zin gehad. De langs schuifelende bezoekers waren zeer verbaasd een echt kindje in de kribbe aan te treffen. Het kindje zelf heeft niets van de grote toeloop gemerkt en heeft tijdens het hele gebeuren heerlijk geslapen. ,,De bezoekers waren echt ontroerd, ‘’ vertelt Thea. ,,Veel mensen vertelden me dat ze dit een bijzondere start van de Kerst vonden. Misschien kunnen we het volgend jaar samenvoegen met de kerstviering in het Hoge Licht. Het lijkt me prachtig om vanaf de boerderij in een optocht langs een verlichte Hoendersteeg naar het Hoge Licht te lopen waar het programma op een andere manier kan worden voortgezet,” aldus een enthousiaste Thea. ,,Ik heb zelf enorm genoten van deze kerstavond en hoop dat hiermee een nieuwe traditie in Driebergen is geboren.”

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Begroting: afvalstoffenheffing kan volgend jaar omlaag 3 minuten geleden
Afbeelding
Fatale brand bij Bakkerij van der Woerd in Doorn: ‘Ons levenswerk is verwoest’ video 2 uur geleden
Afbeelding
Zeer grote brand bij Echte Bakker Van der Woerd in Doorn 6 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Stichts Mannenkoor zoekt zangers 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Overstap naar biologisch en einde pacht in één week 25 sep, 07:28
Afbeelding
Schoorsteenbrand aan de Broekweg 24 sep, 16:52
Afbeelding
Johan Kraan nieuwe voorzitter KCD 24 sep, 13:09