Homan wil rekening houden met Amerongers

22 december 2011 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - De actiegroep ‘Geen blik op blik’ heeft afgelopen maandag 350 handtekeningen overhandigd aan verkeerswethouder Bert Homan. Amerongers Fransien Jepma en Mirjam Hemstra, wonend aan de Kersweg, zijn bang dat het weiland aan de Kersweg permanent gebruikt gaat worden als parkeerplaats en startten daarom een actie. Wethouder Homan was onder de indruk: ,,Wij moeten hier serieus rekening mee houden. Dit is een substantiële actie.”

door Paul Nolens

Parkeren in het oude dorp, het blijft een moeilijk punt. Omdat Kasteel Amerongen De Laan (eigendom van het Kasteel) wil herinrichten, zou parkeren in de toekomst nog moeilijker kunnen worden. Daarom heeft de gemeente de mogelijkheid om een parkeerplaats te creëren in het weiland aan de Kersweg in de Verkeersvisie Amerongen opgenomen. Homan: ,,Het plan voor herinrichting van de Laan ziet er mooi uit, maar gaat voorbij aan de consequenties voor het dorp. Het bevreemd ons wel dat er plannen zijn om het aantal parkeerplekken daar te reduceren. Maar het Kasteel ís eigenaar van De Laan en mag daar in principe mee doen wat het wil. Wij zijn daarom op zoek gegaan naar andere parkeeroplossingen.”

De mogelijkheid om een parkeerplek te creëren in het weiland aan de Kersweg, werd slecht ontvangen bij de bewoners van het dorp. Kerswegbewoners Jepma en Hemstra zijn de afgelopen weken druk in de weer geweest handtekeningen tegen dit, in hun ogen, onzalige plan te verzamelen. Homan was onder de indruk van de omvang van de handtekeningenactie. ,,Ik vind dat ik hier rekening mee moet houden.”

Homan en bewoners Jepma en Hemstra leken tijdens het overhandigen van de handtekeningen op één lijn te zitten. Homan: ,,Amerongen zegt: De Laan is voor Amerongers, houdt het zoals het nu is.” De twee verontruste bewoners knikten instemmend en dachten alvast in oplossingen; ,,Bezoekers van het dorp kunnen buiten het dorp parkeren. Er zijn genoeg voorbeelden van dorpen waar dat gebeurt en dat werkt prima. Als er grote evenementen bij het Kasteel of de Buitenplaats zijn, kan er een pendelbus rijden tussen de parkeerplaats bij de Groene Entree en het Kasteel. En anders is het een schitterende wandeltocht van maar 1 kilometer.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie