Volleermannen verslaan ook VCH

19 december 2011 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Voor de laatste competitiewedstrijd van de mannen van Volleer kwam VCH uit Haastrecht op bezoek. Na een matige wedstrijd won Volleer opnieuw, waardoor de kop van de ranglijst is bereikt. Weliswaar niet als de lijstaanvoerder, maar wel als de ploeg met de minste verliespunten.

De mannen van coach Jonathan Kits begonnen drie van de vier sets meteen met een forse achterstand die opliep tot 1-7. Daarna kreeg de verdediging van Volleer steeds meer greep op de aanvallers van VCH en kon Volleer weer langszij komen. In de eerste set was dat bij 15-15 het geval, waarna VCH tot 25-20 onder controle werd gehouden. In de tweede set werd pas via 16-19 een 22-20 voorsprong genomen, waarna VCH profiteerde van besluiteloosheid van de Volleeraanvallers en na vijf punten op rij toch nog met 22-25 won. In de derde set werd vanaf het begin VCH onder druk gehouden en dat leidde prompt tot de gemakkelijkste setwinst van de wedstrijd: 25-17. De vierde set was een kopie van de eerste. Het duurde echter wat minder lang voordat Volleer weer langszij kwam (9-9), maar de cijfers waren dezelfde: 25-20. Een wedstrijd om snel te vergeten, maar Volleer wint nu dus ook slechte wedstrijden. En dat is wel eens anders geweest.