Stichting Jump springt in huiswerk

22 december 2011 om 00:00 Nieuws

MAARN - Stichting Jump heeft bij kinderen in de basisschoolleeftijd inmiddels een vaste plaats verworven bij de sportieve invulling van naschoolse opvang. ,,Maar er zijn duidelijke signalen dat er behoefte is aan naschoolse structuur voor de kinderen vanaf ongeveer 12 jaar”, merken Jump oprichters Eric Pardon en Wilfried Bruijnzeels.

Doelgroep na basisschool logisch vervolg

door Monique José Timmermans

,,Jump is vier jaar geleden opgericht met een brede missie, het verzorgen van activiteiten waarbij de kernwoorden actief, zinvol en met plezier zijn. We zijn destijds gestart met wekelijkse instuiven met een sportief karakter voor basisscholieren. Het was een mooie aanvulling op de naschoolse opvang die met wachtlijsten kampte”, aldus Pardon.

Nadat KMN Kind & Co verantwoordelijk is geworden voor de buitenschoolse opvang, is de insteek veranderd. Bruijnzeels vertelt: ,,Het verzoek kwam om op de BSO-locaties sportclinics te verzorgen. Binnen de kinderopvang vindt men het belangrijk om ook sport aan te bieden op een ongedwongen, maar wel professionele manier. Daarmee is het zwaartepunt van Jump verschoven naar het leveren van maatwerk op sportief gebied op BSO locaties in de regio.”

De verschuiving betekent niet dat de instuiven helemaal van de baan zijn. Met enige regelmaat vinden thema-instuiven plaats in Maarn en met het WK voetbal en de Olympische Spelen in 2012 laten de thema’s zich snel raden.

Oudere kinderen

Nu deze peilers van Jump goed lopen zijn de ondernemende inwoners van Maarn toe aan de volgende stap, het betrekken van oudere kinderen bij de activiteiten. ,,Kinderen van 11-12 jaar haken af bij de BSO, maar er is feitelijk nog steeds behoefte aan structuur en regelmaat. Vanaf die leeftijdscategorie wordt huiswerk een belangrijke factor, naast sport en beweging dat in onze ogen onontbeerlijk voor de balans van lichaam en geest.”

Met ingang van januari start Stichting Jump daarom met huiswerkbegeleiding in een studieruimte op de SVMM-locatie aan de Buurtsteeg Maarn. ,,Het gaat om het bieden van structuur, helpen bij planning en motiveren om door te zetten. Daarnaast biedt het naastgelegen sportveld voldoende mogelijkheden om tussendoor even ‘uit te razen’ met beweging.” Het geven van specifieke bijlessen is niet de eerste doelstelling ,,Alhoewel we binnen dat gebied met ons netwerk waarin zich bevoegde docenten bevinden snel kunnen schakelen. Wij zijn er echter van overtuigd dat resultaat volgt op een goede basis. Door het creëren van structuur en regelmaat bieden wij met Jump-Huiswerkbegeleiding die basis.”

Bij voldoende animo zal er op de maandag, dinsdag en donderdagmiddag de mogelijkheid zijn voor huiswerkbegeleiding.

In de veranderende samenleving ziet Jump goede toekomstmogelijkheden. ,,Het betaalbaar aanbieden van activiteiten op de locaties waar de doelgroep zich reeds bevindt, past binnen het overheidsbeleid, evenals het creëren van meer sociale cohesie.”

Informatie: www.stichtingjump.nl.

advertentie
advertentie