Expositie Italiaanse steden

13 december 2011 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Twee kunstenaars met een fascinatie voor reizen en architectuur exposeren van 17 december tot en met 18 februari bij Il Sogno in Amerongen. Arthur Meijer en Arris Tijsseling laten zich speciaal voor de galerie met Italiaanse specialisatie inspireren door Italië.

Met zijn keramische beelden nodigt Arthur Meijer de kijker uit tot wegdromen. Dwalen door verlaten straatjes in stille zuidelijke dorpen of stadswijken is een van zijn gekoesterde bezigheden tijdens zijn vele reizen. Verwonderd kijkt hij rond naar de oude huizen met merkwaardige aanbouwsels of onwaarschijnlijke, maar vaak toch harmonieuze combinaties van stijlen. Bouwwerken die door lokale omstandigheden, beschikbaar bouwmateriaal en tradities, in de loop der tijd hun vorm kregen. Thuis in Amsterdam gaat Arthur aan de slag met zijn versie van deze bouwwerken. Hij maakt zijn beelden van keramiek omdat de huid, de kleur en textuur van gebakken klei (zonder glazuur), mooi past bij de zomerse sfeer en verwondering die hij wil oproepen.

Voor Arris Tijsseling zijn het vooral meer indrukken van zijn reizen die thematisch in zijn werk terugkomen. Hij is altijd zoekend naar de balans en de compositie, vrij schilderend in zijn kleurgebruik en gebruik van technieken en zorgvuldig in de uiteindelijke uitwerking van alle details. Zijn werk is in principe impulsief; er is geen sprake van een vooropgezet idee of een dringende boodschap. Zijn schilderijen zijn flamboyant waar het de kleuren betreft, speels qua compositie, en doorwrocht waar het gaat om de relatie tussen detail. Voor Arris is een schilderij klaar als het er kan zijn, zonder zich op te dringen en een verhaal heeft dat vrij laat en elke keer anders kan zijn.

Il Sogno, Overstraat 22, 3958 BT Amerongen, 0343-454700. Info: www.ilsogno-shop.nl.

advertentie
advertentie