Cow Hills in Ontmoetingskerk

8 december 2011 om 00:00 Nieuws

MAARN - Cow Hills Retail, gevestigd in Leusden, is de koper van de Ontmoetingskerk aan de Ted Visserweg. Nog voor de vergunningen zijn aangevraagd bij de gemeente informeren de eigenaren van het bedrijf, Mark de Graaf en Kees van der Veldt, de ‘toekomstige buren’ over de plannen.

Dorpsgezicht in tact na verbouwing

door Monique José Timmermans

De aankoop van kerk en pastorie wordt Cow Hills gegund boven andere gegadigden, die bijvoorbeeld het gebouw hadden willen slopen om ruimte te maken voor een appartementencomplex.

,,Wij wonen zelf hier en hechten net als u aan het dorpsgezicht”, aldus Van der Veldt. ,,De nabijheid van de Koeheuvels, waar ons bedrijf naar vernoemd is, maakt het plaatje compleet.” Het is een van de drie redenen voor Cow Hills aan om zich in de kerk te willen vestigen. ,,Bij ons werken 14 softwareontwikkelaars die we graag bij elkaar in een ruimte willen laten zitten. Daarvoor is de huidige kerkruimte geschikt.” Verder is volgens Van der Veldt de nabijheid van het station een groot voordeel voor de werknemers, die veelal met openbaar vervoer reizen.

Verbouwing

Om het pand geschikt te maken voor hedendaags kantoorgebruik moet er wel wat gebeuren. Zo zal het uitbouwtje van de entree aan de zijkant plaatsmaken voor een vaste serre. ,,Dit wordt de keuken annex lunchruimte.” Het stuk tussen kerk en pastorie wordt gesloopt en nagenoeg in gelijke omvang weer opgebouwd. ,,Dit is efficiënter dan opknappen en geschikt te maken als kantoor”, licht Mark de Graaf toe, die verder vertelt dat het dak van de kerk geïsoleerd zal worden en het woonhuis weer ontvlochten wordt van de tussenruimte.

De entree naar het kantoor komt aan de ‘spoorzijde’ van het pand, zoals te zien is op de artist impression met een architectonische aanpassing aan de gevel om enige afstand tussen de ramen van de kantoren en voorbijgangers te creëren. Zowel huis als kerk krijgen dezelfde witte kleur aan de buitenzijde, waarna het huis klaar is voor verhuur als woning. ,,Kerk en woonhuis waren samen één deal, maar het bedrijf heeft geen kantoorplannen met het huis.”

De aanwezige toehoorders hebben nauwelijks vragen en uiten zich positief over de plannen van Cow Hills.

Bestemming

Voor zowel verkoper als koper is het wachten nu op medewerking van het college om de bestemming van de kerk, maatschappelijke doeleinden, om te kunnen zetten naar kantoor. Daarna kan de procedure hiertoe worden gestart. Koper en verkoper zijn verbaasd dat het nemen van dit besluit zoveel tijd in beslag neemt. De beleidsmedewerker zoekt naar alternatieven voor het intekenen van de parkeerplaatsen. Wij zullen het alternatief van de gemeente uiteraard bekijken”, meent Van der Veldt.

Half juni hoopt Cow Hills dan daadwerkelijk eigenaar van de locatie te zijn, zodat de tweede helft van 2012 gebruikt kan worden voor de verbouwing. Op 1 januari 2013 zou dan gestart kunnen worden op de nieuwe locatie. Tot en met april wordt de Ontmoetingskerk nog in als kerk gebruikt.

advertentie
advertentie