Derde Cunera Wandeltocht

Nieuws

AMERONGEN - De 3e Cunera Wandeltocht en Nordic Walking wordt op 10 december gehouden. Het betreft twee rondwandelingen door de bossen van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug met als startplaats en finish het Rode Kruisgebouw te Rhenen (Kerkplein 1, bij de Cunerakerk). De 15 kilometer-route gaat vanaf Rhenen naar Elst en terug naar Rhenen; de 30 kilometer-route gaat vanaf Rhenen via Elst naar Amerongen en langs Elst terug naar Rhenen. De inschrijvingen vinden plaats in het Rode Kruisgebouw. Voor de 30 kilometer is dat tussen 8.30 en 10.00 uur; voor de 15 kilometer tussen 8.30 en 11.00 uur. De inschrijfkosten (met Cunera-pelgrimsteken) zijn € 6. Wie de afstand van 15 kilometer toch nog te ver vindt, kan vanaf de parkeerplaats bij de Plantage in Elst de bus terug nemen naar Rhenen.

Mensen die zonder inschrijving toch een kleine wandeling willen maken langs de consumptietent en de hoornblazers, kunnen starten bij de parkeerplaats van de Plantage, net buiten Elst. De midwinterhoornblazers laten vanaf 10.00 tot circa 12.30 uur van zich horen. De beide routes zijn bepijld. Honden zijn niet toegestaan, omdat de route ook door Natuurgebied De Plantage gaat met zijn galloway-runderen en konikspaarden (en damherten en reeën). Onderweg zijn er pleisterplaatsen, waar de wandelaar honger en dorst kan stillen met ondermeer erwtensoep, glühwein, warme chocomel, koeken, koffie en thee. De tocht staat in het teken van de Cunera-legende en daarom is het pelgrimsteken een passende beloning voor de volbrenger van de tocht.

Het eventueel batig saldo komt geheel ten goede aan de Diaconale Stichting ,,Hulp Câmpina'' , die tweemaal per jaar voedselpakketten en hulpgoederen naar de allerarmsten in en rond Câmpina in Roemenië brengt. Meer informatie over de wandeltochten op www.cunerawandeltocht.nl.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 16 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 20 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04