Dalto verliest eerste wedstrijd Korfbal League

27 november 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Na een lange voorbereiding van bijna 2 maanden was het eindelijk zo ver, de eerste wedstrijd van het Korfbal League seizoen 2011-2012. Iedereen keek er reikhalzend naar uit. De oefencampagne was wisselend verlopen met onder andere winst tijdens de Haarlemse korfbalweek, OVVO, DOS'46 en Blauw Wit en verlies tegen DVO en Blauw Wit. Coach Ron Steenbergen gaat met de volgende spelers het seizoen beginnen. Dames: Ilona van de Berg, Sietske van de Sande, Lieveke Meiling en Paula Bos. Heren: Jorrit Bergsma (aanvoerder), Otto Fabius, Jelle Steenbeek en Jesper Oele.

De eerste wedstrijd was een uitwedstrijd tegen DOS'46/Engeldot. De ploeg die nu wordt getraind door oud-Daltotrainer Herman van Gunst. Ook daar zijn, door het stoppen en vertrekken van spelers, veel mutaties geweest en deze eerste wedstrijd was een mooie gelegenheid voor beide coaches om te kijken waar de ploegen nu staan.

De verwachtingen waren hooggespannen en er was toch nog een behoorlijk aantal supporters dat de verre rit naar Nijeveen had gemaakt. Deze supporters zagen eerst een hele leuke en aantrekkelijke wedstrijd van Dalto 2 dat DOS'46 2 met 22-27 het nakijken gaf. Hoe anders dan verwacht ging de wedstrijd van Dalto 1. Binnen 13 minuten spelen stond er namelijk een 9-3 stand op het bord, waren er aan Daltozijde vele vrije kansen gemist en was er een gele kaart voor Jelle Steenbeek. Niets lukte bij Dalto en de topschutters bij Dalto Ilona van de Berg en Jorrit Bergsma hadden moeite om in de wedstrijd te komen. Daarbij was er ook veel pech in de afronding omdat veel ballen weer uit de korf rolden. DOS'46 speelde gevarieerd, met bezieling en veel lukte, ook was de verdedigende druk heel hoog. Toch wist Dalto zich halverwege de eerste helft wat meer in de wedstrijd te spelen en zich terug te knokken tot 11-10, net voor rust. Maar met nog 3 seconden op de schotklok, mag er dan geen kans meer worden weggegeven. Toch gebeurde dat en zo gingen de ploegen rustten bij 12-10. De rust werd gebruikt voor een moment van bezinning, er moest veel meer als team worden gespeeld. Gezien de stand was er nog van alles mogelijk.

Anders liep het ook in de tweede helft. Het eerste kwartier van de tweede helft werd de basis gelegd voor de Nijeveense zege, want in een tijdbestek van tien minuten liep DOS'46 uit tot 17-11. Dalto kon die tweede klap niet te boven komen en was niet bij machte anders te gaan spelen. Ook

de wissel, Rudo Schulting voor Otto Fabius, bracht niet het gewenste effect en zo bleven met de eindstand van 26-20 de twee punten geheeld verdiend in Nijeveen. De competitie is nog lang en hopelijk was deze wedstrijd een incident.

Dalto moet zich wel snel weer herpakken, want woensdag wordt alweer de tweede wedstrijd gespeeld tegen DVO en zaterdag staat de wedstrijd tegen het gepromoveerde DEETOS/SNEL van oud-Daltospeler Riko Kruit op het programma.

Doelputenmakers: Jorrit Bergsma (7), Ilona van de Berg (6), Jelle Steenbeek (3), Lieveke Meiling (2), Sietske van de Sande (1), Otto Fabius (1).