Seniorenplatform presenteert verjongde website

23 november 2011 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Het Seniorenplatform Utrechtse Heuvelrug heeft gisteren zijn nieuwe website gepresenteerd. Speciale dank zal daarbij uitgaan naar de bouwer van de site, de Driebergse Ingeborg Kiela van het bedrijf Lawaaisites.nl. Kiela en het Seniorenplatform hadden elkaar in 2009 al eens ontmoet op de Heuvelrugse Beursvloer, maar pas na uitbreiding van het platformbestuur met twee enthousiaste vrouwelijke bestuursleden is er daadwerkelijk werk van de site gemaakt. Het resultaat mag er zijn: een overzichtelijke, interactieve site met legio mogelijkheden waar iedereen goed mee uit de voeten kan.

door Katka Kolmas

Ondernemer Ingeborg Kiela en de voorzitter van het Seniorenplatform, Jan Hardeman, treffen elkaar aan de vooravond van de presentatie voor een interview en een foto. In het voortraject hadden ze elkaar nog niet ontmoet en het gesprek verloopt zeer geanimeerd. Hardeman benadrukt de rol van bestuurslid Marjolein Copier die veel werk heeft gestoken in de realisatie van de nieuwe site. ,,Een site werkt alleen als er ook mensen zijn die de informatie daarop actueel houden. Dankzij Copier is er nu een team dat de site zelf kan bijwerken. Hiermee hebben we als organisatie een krachtig instrument in handen gekregen," aldus Hardeman.

Copier heeft contact gelegd met Ingeborg Kiela en met haar de wensen voor de site besproken. ,,Het was de makkelijkste klus in tijden,'' lacht Kiela. ,,Een gedetailleerd eisenpakket waaraan de site moest voldoen lag al klaar. Ik hoefde dat alleen in te vullen. Een van de eisen was dat de gebruikers de site zelf moesten kunnen bijwerken. Na een korte instructie kunnen ze dat nu. Ik maak veel sites voor de lokale middenstand en non-profitorganisaties en ik vind het belangrijk om een site zo op te zetten dat de eigenaren deze zelf gemakkelijk kunnen bijhouden. Mijn rol in het natraject is dan ook beperkt tot bijsturen, een enkele keer word ik betaald om de site actueel te houden," vertelt Kiela.

De behoefte aan een nieuwe site bleek duidelijk uit een onderzoek door studenten van de Hogeschool Utrecht onder de doelgroep van het Seniorenplatform. De meeste senioren kenden het platform wel, maar vonden de site druk en onoverzichtelijk . Hardeman vertelt: ,,Van de vooroorlogse generatie zit slechts een klein deel op internet. Zij ontvangen maandelijks alle informatie via nieuwsbrieven. Maar de informatievoorziening via internet verloopt natuurlijk veel sneller. Ook heeft een website veel meer mogelijkheden. Onze nieuwe site bevat bijvoorbeeld een forum waar men over allerlei onderwerpen kan discussiëren. Door het nieuwe, aansprekende ontwerp en de vele mogelijkheden worden onze leden geactiveerd om het internet op te gaan. Aan de ene kant activeert de site de maatschappelijke participatie van onze leden, aan de andere kant hebben wij meer mogelijkheden om snel op nieuwe ontwikkelingen in te spelen."

Het Seniorenplatform is een samenwerkingsverband van diverse ouderenorganisaties die samen meer dan drieduizend leden vertegenwoordigen, maar het komt op voor de belangen van alle senioren in de gemeente. Het is de spreekbuis naar gemeente en andere belangenorganisaties. De gemeente Utrechtse Heuvelrug is met 16.500 senioren één van de meest grijze gemeenten in de provincie Utrecht. De nieuwe site is te bewonderen op seniorenplatformheuvelrug.nl.

advertentie
advertentie