Nachtsluiting bij A12 Maarsbergen

21 november 2011 om 00:00 Nieuws

MAARSBERGEN - De A12 tussen Maanderbroek en Maarsbergen richting Utrecht is in het weekend van 25 en 26 november afgesloten, inclusief alle tussenliggende op- en afritten. Verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met een vertraging tussen 20 en 30 minuten. Op vrijdag 25 november is de weg vanaf 20.30 uur tot zaterdag 26 november 8.30 gesloten en op zaterdag van 22.00 uur tot zondag 27 november 10.00 uur.

Rijkswaterstaat sloopt het viaduct Laagerfseweg dat halverwege tussen Maarsbergen en Veenendaal over de A12 ligt. Tegelijkertijd vinden ook asfalteringswerkzaamheden plaats tussen Maarsbergen en verzorgingsplaats Oudenhorst. Uit veiligheidsoverwegingen is de A12 vanaf knooppunt Maanderbroek afgesloten. Voor verkeer vanuit Utrecht is tussen Maarsbergen en knooppunt Maanderbroek in de avonden en nachten het aantal rijstroken beperkt tot één rijstrook. In de nacht van zaterdag 23.00 uur op zondag 09.00 uur zijn ook oprit Maarsbergen (22) en afrit Veenendaal-West (23) afgesloten. De op- en afrit wordt gebruikt voor bouwverkeer.

Omleidingsroutes

- Verkeer vanuit Arnhem richting Utrecht wordt omgeleid via de A30/A1/A28/A27.

- Verkeer vanuit Arnhem richting Rotterdam wordt geadviseerd via de A50 en de A15 te rijden.

- Verkeer vanuit Arnhem richting Veenendaal wordt omgeleid via de A30 en N224.

Door de sloop van het viaduct is de Laagerfseweg in deze nachten afgesloten. Lokaal verkeer dat gebruik maakt van de Laagerfseweg wordt omgeleid via de Haarweg, Scherpenzeelseweg, N226 (Woudenbergseweg), Haarweg, Rumelaarseweg en vice versa.

De werkzaamheden zijn onderdeel van de verbreding van de A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal. Tot maart 2013 werkt Rijkswaterstaat op verschillende plekken tussen Bunnik en Veenendaal. Weggebruikers moeten tot die tijd rekening blijven houden met hinder door werkzaamheden zoals verschoven en versmalde rijstroken, snelheidsbeperking en afgesloten op- en afritten. Vanaf maart 2013 kan het verkeer over het gehele traject tussen Utrecht Lunetten en Veenendaal gebruik maken van extra rijstroken en/of spitsstroken.

Info: www.vananaarbeter.nl/regioutrecht.

advertentie
advertentie