Ingezonden: DEV wint weinig sprankelend van Lopik

20 november 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - DEV had lang nodig om het bezoekende Lopik te breken, maar speelde twintig minuten na rust vol gas en liep uit naar 3-0. Uiteindelijk scoorde de hekkensluiter uit 3D nog de 3-1.

DEV Doorn startte aanvallend, al in de eerste minuut kreeg Charles van Ligten een aardige kans. DEV probeerde de bezoekende Lopikers onder druk te zetten, maar kon zo nu en dan niet voorkomen dat lange ballen de voorwaartsen bereikten. De eerste mogelijkheden waren voor DEV, Rick Andeweg zag een schot van dichtbij voorlangs gaan, een vrije trap van Ricardo van Amerongen schampte de lat. Lopik kwam zo nu en dan met snelheid van eigen helft af en de Doornse doelman Mark Sluis moest tweemaal handelend optreden om een tegentreffer te voorkomen. DEV speelde in een te laag tempo om Lopik in moeilijkheden te brengen, en het koos rond de zestien voor de moeilijke oplossingen.

De tweede helft begon zo met een 0-0 stand, maar DEV toonde al gauw aan dat het de bovenliggende partij was. Een offensieve periode van diepgang en hoger baltempo leidde de verdiende 1-0 in. Charles van Ligten omspeelde zijn man en vond bij de tweede paal de ingelopen Paul Okkersen. Lopik leek aangeslagen en het spel speelde zich vervolgens geheel af op de helft van de bezoekers. Vijf minuten na de eerste goal schoot Gerben van Veldhuijsen van dichtbij een voorzet van Van Ligten binnen, 2-0. Niet veel later was het Rick Andeweg die de mee opgekomen René Okkersen in stelling bracht. Okkersen haalde van een meter of twintig verwoestend uit, 3-0. Daarmee was de winst binnen voor DEV, dat het vervolgens niet op kon brengen goed voetbal te blijven spelen. Kansen kwamen er wel, onder andere een kopbal voor Gerben van Veldhuijsen, een één-op-één situatie voor Charles van Ligten, een afstandsschot van Paul Okkersen en Andeweg die tot enkele schoten kwam. Lopik kreeg grote kansen om dichterbij te komen door twee foutieve terugspeelballen, maar scoorde uiteindelijk de 3-1 door een schot uit tweede lijn.

Een verdiende, maar weinig sprankelende overwinning voor DEV. Over twee weken wacht de uitwedstrijd tegen Delta Sports, de kampioen van vorig jaar.