Nieuwe start voor Ray Klaassen

10 november 2011 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - ‘Tussen nu en nooit’ is de titel van de nieuwste single van Ray Klaassen. Een prachtige popsong met een gevoelige ondertoon, geschreven door Ray zelf, met medewerking van operazangeres Eva Kroon. Na zijn succes in de eerste editie van The Voice of Holland (TVOH), waardoor hij landelijke bekendheid kreeg, was het tijd voor een nieuwe single. En wat voor één.Net binnengekomen in de top honderd, betekent dit een nieuwe start voor dit sympathieke multi talent.

Prachtige popsong ‘Tussen nu en Nooit’

door Caro van den Berg

Sinds de release van ‘Tussen nu en nooit’ op 28 oktober is er weinig ruimte in de agenda van de zanger, liedjesschrijver en zangcoach. De afgelopen weken is Ray Klaassen dan ook regelmatig te vinden in de studio’s van diverse radiostations. Ondanks alle hectiek neemt hij ontspannen de tijd voor een gesprek in zijn studio in het oude centrum van Amerongen. Klaassen is duidelijk wars van sterallures en blijft ondanks zijn succes en bekendheid zichzelf. Het liefst maakt hij eerlijke muziek, puur en recht uit het hart, zoals hij zelf aangeeft.

‘Tussen nu en nooit’ gaat voornamelijk over mezelf”, vertelt hij. ,,Over iemand die stilstaat in de tijd en even geen keuzes wil maken. Er wordt aan alle kanten aan je getrokken en soms heb je even geen tijd en wil je even geen keuzes maken”. Dat gevoel had hij heel sterk in de periode na TVOH. ,,Je moet alles zien te plaatsen en soms is het allemaal gewoon too much”. Klaassen schreef het nummer in een tijdsbestek van een half uur in zijn studio thuis. ,,Alsof ik in een emotionele roes zat”. Een kippenvel moment in zijn song is het deel waarin operazangers Eva Kroon te horen is. ,,Ik ben verliefd op haar stem en liep al vier jaar rond met het idee om met haar samen te werken. Anderhalve week voor de release van de single viel het kwartje”. Resultaat is een prachtige samenzang in de brug tussen Kroon en Klaassen.

Muziek moet volgens de zanger recht uit het hart komen. Eigenheid en identiteit spelen voor hem dan ook een centrale rol. ,,Ik vind het belangrijk om met mijn liedjes een verhaal te vertellen dat dicht bij mezelf blijft, en waarmee ik een grote groep mensen kan bereiken”. Met de hulp van Rodeo Media en zijn nieuwe platenlabel Red Bullet is Ray meer dan tevoren in staat om zich in de toekomst volledig te richten op datgene waar hij goed in is: liedjes zingen en schrijven. Voor de toekomst zijn er volop plannen, want in januari komt zijn tweede single ‘Ik ben terug’ uit. ,,Een prachtig en stevig vervolg op deze song”, aldus Ray. Enthousiaste reacties uit de muziekwereld zijn er volop, waaronder die van Roel van Velzen, Angela Groothuizen en John de Mol.

,,Wat zing jij belachelijk goed”, was het commentaar op zijn auditie in The Voice, waarbij alle coaches zich vrijwel tegelijk omdraaiden. Dit commentaar is zeker van toepassing op ‘Tussen nu en nooit’, waarmee Ray Klaassen alle verwachtingen meer dan waar maakt, en ongetwijfeld hoog zal scoren, of zoals hij in het refrein zingt: ,,Morgen kom ik terug ...”.

advertentie
advertentie