Ingezonden: SVMM laat zich aftroeven door Austerlitz

30 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

MAARN-MAARSBERGEN - SVMM zit in de hoek waar de klappen vallen. Het voetballende vermogen wordt te weinig benut en uiteindelijk wordt er verloren door de fysieke kracht van Austerlitz. De wedstrijd tegen Austerlitz was er één in de onderste regionen van de 4e klasse E. Oftewel een zespunten wedstrijd. Bij winst kon afstand worden genomen van de onderste twee plaatsen, maar bij verlies komt Austerlitz langszij.

De wedstrijd begon zeer rommelig en het spel ging op en neer. Beide ploegen konden maar met moeite de bal meer dan drie keer overspelen. Veelal werd de lange bal naar voren gezocht. Na een kwartier spelen onttrok SVMM zich aan dit spel en probeerde via individuele acties gevaarlijk te worden. Vooral Mark Hamulyak was op momenten niet te houden. Uiteindelijk leidde hij zelf de 0-1 in. Na een diepe bal op de rechterflank werd Hamulyak door de keeper naar de zijlijn gedreven. De keeper kwam echter te kort en Hamulyak omspeelde hem op prachtige wijze. Hamulyak legde de bal speelklaar en kon uiteindelijk op fraaie wijze de bal vanaf de rechterflank over alles en iedereen in het doel krullen, 0-1.

Niet veel later kreeg Niek van Vemde een dot van een kans op 5 meter van de goal, maar helaas ging deze bal over. Hier had de wedstrijd beslist kunnen en moeten worden. Austerlitz kwam een aantal keer gevaarlijk door met hun zeer snelle linksbuiten. Hij liet een aantal keer zijn hielen zien, maar kon uiteindelijk niet tot scoren komen.

Na rust begon het weer rommelig. De scheidsrechter trad niet adequaat op en iedereen zag dat Austerlitz de grens zocht en vaak verder ging dan het toelaatbare. Met het softe optreden van de scheidsrechter werd dit niet volgens de spelregels een halt toegeroepen. Vervolgens werd er bij een combinatie voor de goal van SVMM niet goed ingegrepen. De bal bereikte de linkerflank en werd keurig voorgegeven. Uiteindelijk werd er uit een kluts gescoord, 1-1. Dit gaf Austerlitz het juiste zetje in de rug en zo ontstond gelijk nog een kans. De snelle linksbuiten werd gelanceerd en kon vrij op de Maarnse keeper af, hier had Richard van Laar geen passend antwoord en zo scoorde Austerlitz de 2-1. Een kwartier voor tijd werd het nog erger voor SVMM toen Simon Veldhuizen zijn 2e gele kaart kreeg en direct mocht vertrekken. SVMM probeerde het nog wel, maar het kon niet meer gevaarlijk worden in de resterende minuten.

Uiteindelijk heeft Austerlitz optimaal gebruik gemaakt van hun kwaliteiten. Een aantal spelers van SVMM haalde wederom niet hun basisniveau, dit komt onder andere door blessures. Iedereen kijkt er naar uit om weer met een fitte selectie aan de slag te kunnen. Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen HMS op het programma.

0-1 25 min. Mark Hamulyak

1-1 53 min.

2-1 61 min.

SVMM; Richard van Laar; Keith van Diermen, Simon Veldhuizen, Juri Goed, Tim de Fluiter (70 min. Arjen van Soest); Robin Petersen, Nick Engelen, Stefan Prij; Wiliam Potappel (65 min. John Verhage), Niek van Vemde, Mark Hamulyak (80 min. Gerjan Doornenbal).

advertentie
advertentie