Topprestaties Survivalgroep Hang-On in Leeuwarden

10 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - Ondanks de regen, modder en de zware hindernissen leverde de eerste run van het seizoen, zondag in Leeuwarden, veel topprestaties op bij survivalgroep Hang-On. De groep die traint op trainingslocatie RCN het Grote Bos in Doorn behoort tot de absolute top van Nederland.

Jesse de Heer, de huidige Nederlands Kampioen categorie jongens 13-14 jaar, moest tijdens de eerste survivalrun van het Landelijke Jeugd Survivalcircuit van uitkomen in de klasse JSC-A 15 tot 18 jaar. In deze categorie zijn niet alleen de afstanden langer maar ook de hindernissen een stuk zwaarder. Jesse maakte in Leeuwarden een onuitwisbare indruk door de kampioen JSC-A van vorig seizoen met maar liefst anderhalve minuut te verslaan en als eerste over de finish te komen. ,,Ik heb alles gegeven en ging voor een plek bij de top 10. Ik dacht dat ik die jongens van 17 niet bij zou kunnen houden maar ik heb zelfs de kampioen JSC-A van vorig jaar verslagen!'', aldus de super tevreden Jesse.

Josje van Wamel, huidig Nederlands kampioen categorie meisjes 13-14 jaar, leverde ook direct haar visitekaartje af voor het nieuwe seizoen. Ook zij kwam nu in de JSC-A 15 tot 18 jaar. Vanaf de start liep Josje op een tweede plaats en kwam slechts op 1 minuut achterstand van de kampioen JSC-A van vorig seizoen over de finish heen.

Laura Burgers is de derde Nederlands Kampioen die Hang-On telt. De kampioene in categorie 10-12 jaar komt dit jaar wederom uit in deze categorie. Schijnbaar moeiteloos wist Laura vanaf de start de leiding te nemen en haar voorsprong uit te bouwen naar ruim 2 minuten.

Hang-On kende afgelopen zondag nog meer topprestaties. Thomas van Wamel behaalde in een zwaar bevochten wedstrijd in de JSC-C (10-12 jaar) een uitstekende tweede plaats. Met slechts een halve minuut achter de winnaar liet Thomas zien dat dit seizoen ook met hem rekening gehouden moet worden.

Rianne Hamelink was één van de grote verassingen. In haar eerste jaar in de JSC-C klasse liet Rianne zien haar oudere leeftijdsgenoten het heel zwaar te kunnen maken. In een felle strijd kwam Rianne met 10 seconde achterstand op de nummer 2 als derde over de finish heen. Dat men niet om Hang-On heen kan, blijkt wel uit het feit dat in deze categorie Demi van Maanen, Bo de Groot, Britt van Maanen en Anoushka van de Pol de plaatsen 4, 5, 6 en 7 bezetten.

Ook is er aanstormend talent bij de recreanten. Patrick Klaare en Maud van Leeuwen behaalden tijdens hun eerste survivalrun direct al een tweede plaats.

advertentie
advertentie