Jazz op zondagmiddag

4 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

Driebergen - Op veler verzoek speelt op zondag 16 oktober The Scat Cats in 'Jazz op Zondagmiddag in Champ'Aubert'. Gezien het succes van het vorige optreden, belooft het weer een heel gezellige en muzikale middag te worden.

Oude stijl jazzorkest The Scat Cats werd in 1972 opgericht in Breda, toen met als basis de muziek van de musici, die rond 1940 begonnen met het opnieuw spelen van de klassieke jazz uit de jaren twintig. Vooral in de stad San Francisco waren muzikanten als Lu Watters, Bob Scobey en Turk Murphy de grote gangmakers van deze "revival" van de oude jazz. Deze "West Coast Revival" is uitermate onderhoudende muziek. Hèt voorbeeld in deze sfeer is de vermaarde "Firehouse Five plus Two".

Het zijn deze voorbeelden die de Scat Cats nu inspireren tot het maken van hun "happy jazz". Met een vrije opdracht door diverse stijlen, zonder de "klassieken" uit de jaren twintig te vergeten, brengen The Scat Cats een opgewekt en zeer gevarieerd repertoire.

Zaal open 14.00 uur, aanvangstijd 14.30 uur, toegangsprijs € 10,00 per persoon. Kaarten alleen aan de zaal verkrijgbaar. www.champaubert.nl.

advertentie
advertentie