Volleybaloverzicht: Enervovrouwen starten competitie met maximale winst

2 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Bij Enervo was er wat te vieren: de vrouwen begonnen de competitie met maximale winst op Utrecht 5 (4-0) en de mannen versloegen Limes met 3-1. De vrouwen van Volleer verrasten Vives 2 in eigen huis met 2-3. Alleen de mannen van Volleer stelden teleur met 3-1 verlies bij Livoc in Linschoten.

Enervo

De start van de vrouwen van Enervo werd vooral gekenmerkt door onwennigheid. Mareille Cortenbach neemt de spelverdeling op zich na het vertrek van Hester van Leeuwen. Tweede spelverdeelster wordt nu Jolanda Campagne. Uit het tweede team zijn twee speelsters doorgestroomd: Djouke Deutekom en Martine Merkens. Vier sets lang kwam Enervo, dat op zoek is naar de vaste patronen, in de beginfase op achterstand. Chantal de Bree: ,,Als tegenstander Utrecht 5 de 15 punten naderde, ging het gas erop en lieten we zien dat we gewoon de betere ploeg waren. Alleen in de tweede set was het bijna misgegaan, maar ook die werd uiteindelijk met 26-24 gewonnen.'' De overige sets waren met 25-19, 25-20 en 25-19 voor Enervo, dat zo een flitsende seizoenstart beleefde.

Omdat Limes zich heeft teruggetrokken uit de promotieklasse, was het voor Enervo ongewis wat voor ploeg de mannen tegenover zich zouden krijgen. Er bleek een nog niet goed ingespeeld Limes naar Doorn te zijn gekomen, dat weliswaar steeds een voorsprong wist op te bouwen, maar niet in staat bleek die vast te houden en tot setwinst te promoveren. Enervo slaagde erin ondanks rommelige volleybal via 25-22, 25-19 en 25-23 naar een 3-0 voorsprong te komen. Toen Limes in de vierde set opnieuw afstand nam van Enervo lukte het niet meer die teniet te doen. Limes verdiende het punt, dat via 16-21 werd behaald, ten volle. Enervo is wel al de koploper in zijn poule.

Volleer

Evenals vorige week startten de mannen van Volleer de wedstrijd tegen Livoc met te traag en daardoor te doorzichtig spel. Livoc, geen hoogvlieger, maar wel degelijk spelend liep zeven punten weg van de Leersummers. De lange servicereeks van Paul Tollenaar kwam te laat om het gat te dichten (25-22). Aanvoerder Jerrik Figge: ,,Toen hadden we wel het gevoel gekregen dat Livoc te verslaan was. Heel eenvoudig werd de tweede set met 14-25 binnengehaald, maar dat ging misschien wel té gemakkelijk.'' In de volgende sets werd wel bij vlagen goed gespeeld, maar dat was onvoldoende om Livoc van de winst af te houden. ,,We laten ons te gemakkelijk het spel door de tegenstander opdringen, de werklust is er, nu de punten nog", aldus Jerrik Figge. Met 25-21 en 25 19 bleven de punten in Linschoten.

De vrouwen van Volleer waren niet geïntimideerd door het machtsvertoon dat Vives 2 bij het inslaan liet zien. Een voortvarend begin bracht 0-6 op het scorebord en die voorsprong werd keurig tot 19-25 setwinst gepromoveerd. Trainer coach Luuk Jothmann: ,,Daarna kreeg Vives meer vat op het spel van Volleer. We maakten verdedigend wat fouten hetgeen leidde tot te gemakkelijk setverlies (25-18). Daarna ging het wel wat beter maar ook de derde set ging naar Vives (25-23).'' Volleer toonde de mogelijkheden van de ploeg in de vierde set. ,,We overklasten Vives en waren verdedigend oppermachtig. De 13-25 geeft aan dat Volleer nooit is verslagen en zich altijd weer opricht.'' Ook de vijfde set was een prooi voor de Leersumsen. De snel verkregen voorsprong van vier punten stond bij 11-15 nog steeds overeind. De eerste winst in de promotieklasse is binnen.

advertentie
advertentie