Humanitas maakt 'langste eettafel van Nederland'

15 september 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De jaarlijkse Humanitas Dichtbij Dag valt eind september samen met de landelijke Week tegen Eenzaamheid. Eén van de thema's is het organiseren van gezamenlijke maaltijden in het hele land. Alle locaties vormen samen de 'langste eettafel van Nederland'. De afdeling Humanitas Heuvelrug haakt daarbij aan op zaterdag 24 september in De Vijver in Driebergen, waar vanaf 17.30 uur een gezamenlijke maaltijd plaatsvindt. Cliënten, vrijwilligers, leden en andere belangstellenden uit de hele regio Heuvelrug kunnen in een gemoedelijke sfeer ervaren wat Humanitas is en doet. Naast de ruim 75 gasten eet ook Eva Scholte mee. Zij is de directeur van de landelijke vereniging Humanitas en neemt regelmatig deel aan activiteiten in het hele land.

Bezuinigingen: kwetsbare groepen in de samenleving worden momenteel steeds meer aan hun lot overgelaten. Humanitas biedt tegenwicht aan deze trend door mensen te ondersteunen als ze het even niet alleen redden. Door ze het zelfvertrouwen terug te geven dat ze nodig hebben om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. De ondersteuning door de vele vrijwilligers van Humanitas is gratis voor de mensen die hulp zoeken. Bovendien werkt de aanpak vaak preventief, waardoor dure, professionele hulpverlening niet of minder nodig is.

In de regio Heuvelrug bieden vrijwilligers van Humanitas ondersteuning bij thuisadministratie, steun door regelmatig bezoek bij verlies en eenzaamheid, en in het najaar wordt een lotgenotengroep georganiseerd. Bovendien zijn vrijwilligers actief met groepsactiviteiten en bezoek voor illegale vreemdelingen in het detentiecentrum Zeist.

advertentie
advertentie