Afbeelding
Paul Nolens/BDU

Uitgebreid buurtonderzoek na brand aan de Sportlaan

5 september 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Jaap Blauwendraat, de eigenaar van het pianobedrijf aan de Sportlaan dat in de nacht van zaterdag op zondag door een uitslaande brand verwoest werd, is flink aangeslagen door deze tweede brand in korte tijd. Nog geen half jaar geleden, in april, raakte zijn bedrijf ook al zwaar beschadigd toen een brand bij de buren oversloeg naar zijn pand. De herstelwerkzaamheden waren eigenlijk net voltooid. Door het vuur van afgelopen weekend moet de zaak nu opnieuw herbouwd worden. De schade wordt voorlopig geschat op zo'n € 40.000,-.

door Jan de Beer

Volgens de politie zijn er duidelijke aanwijzingen voor brandstichting. Autobanden die nabij het pand lagen opgeslagen, zouden zijn aangestoken. Blauwendraat heeft geen idee waarom dit gebeurd kan zijn. ,,Ik heb geen akkefietjes met mensen", zegt hij. ,,Het is natuurlijk altijd mogelijk dat sommige mensen zich aan mij ergeren, maar het is mij niet duidelijk hoe men tot deze daad kon komen." Hoewel het in het verleden wel eens onrustig was aan de Sportlaan, zijn er volgens Blauwendraat eigenlijk niet veel conflicten: ,,De sfeer is doorgaans goed. Dat blijkt ook uit de warme steunbetuigingen die ik van veel buurtbewoners heb ontvangen." Ook burgemeester Frits Naafs heeft hem inmiddels een bezoekje gebracht om hem een hart onder de riem steken.

Ondanks de 'tamelijk ontwrichtende uitwerking' die deze tweede brand volgens Blauwendraat op zijn gezin heeft, is hij vast van plan om de zaak weer op te bouwen. ,,Aan verhuizen denk ik niet", zegt hij. ,,Dan zou ik mij laten wegjagen." De politie neemt de zaak zeer hoog op. Er is een getuigenoproep verspreid (met kan zich hiervoor melden via 0900-8844) en er is een uitgebreid buurtonderzoek gestart waarbij de politie huis-aan-huis te werk gaat om mogelijke aanwijzingen te verzamelen.

advertentie
advertentie