Andersteinweg wel of niet afgesloten?

26 mei 2011 om 00:00 Nieuws

De weg vormt een ideale sluiproute voor verkeer dat het drukke kruispunt in Maarsbergen wil ontlopen meent de gemeente. En op het passeren van de enkele honderden auto’s per doordeweekse dag - het aantal blijkt uit intensiteitsmetingen - is de verbindende weg tussen de N226 en Tuindorpweg niet toegerust.

MAARSBERGEN - De gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Woudenberg zijn voornemens om de Andersteinweg en de in het verlengde daarvan gelegen Ringelpoel af te sluiten. Ten zuiden van de ingang naar Brummelsbergen zou een versperring komen die alleen (brom)fietsen en wandelaars nog kunnen passeren.

door Monique José Timmermans

Uit de ongevallen met dieren, zoals reeën en hazen, concludeert de gemeente dat de weg een belangrijke ecologische schakel vormt als verbindingszone tussen de Gelderse Vallei en de Utrechtse Heuvelrug. Afsluiting past derhalve in het beleid van beide gemeenten om versnippering van natuurgebieden waar mogelijk te voorkomen.

Het verkeersberaad, het hoogste adviesorgaan van het college van Burgemeester en Wethouders, heeft een positief advies afgegeven en de politie heeft ingestemd met de voorgenomen maatregelen.

Belanghebbenden zijn door middel van een brief geïnformeerd en ter inzage legging heeft inmiddels plaatsgevonden. De gemeente Utrechtse Heuvelrug laat desgevraagd weten: ,,Een definitief verkeersbesluit wordt op korte termijn voorbereid op basis van de zienswijzen die zijn ingediend”.

En daarmee blijft het nog afwachten wat de maatregelen gaan worden en wanneer deze eventueel uitgevoerd gaan worden.

advertentie
advertentie