Dier N Plezier zaterdag open

Nieuws

DRIEBERGEN - Komende zaterdag 14 mei opent Sabine Noordijk in winkelcentrum De Sluis haar dierenspeciaalzaak ‘Dier N Plezier’. De winkel van Sabine kan met recht een speciaalzaak genoemd worden, want niet alleen zijn er allerlei benodigdheden voor kleine huisdieren te vinden, maar ook kan men er terecht voor zeer deskundig advies.

Moeder en dochter beginnen dierenwinkel

door Jan de Beer

Sabine heeft een opleiding voor paraveterinair gevolgd en was in die hoedanigheid jarenlang werkzaam in een dierenkliniek. Bijzonder is ook dat in de zaak van Sabine tevens een afdeling voor paardenspullen is te vinden. Sabine gaat de winkel runnen samen met haar moeder, Benita de Rooij, die 32 jaar in de gezondheidszorg heeft gewerkt en er nu voor gekozen heeft om te helpen bij het realiseren van de droom van haar dochter.

,,Al langere tijd had ik het idee om met mijn achtergrond een eigen dierenspeciaalzaak te beginnen”, zegt Sabine. ,,Ik vind dat er over het algemeen wel iets te verbeteren is wat betreft de adviezen die men in dit soort winkels geeft. Vaak blijven die adviezen beperkt tot wat er op de verpakking van het dierenvoedsel staat, maar ik wil door gerichte vragen over de gezondheid van het dier echte zinvolle aanbevelingen geven.”

Als paraveterinair heeft Sabine veel ervaring opgedaan in de medische zorg voor dieren. Ze heeft de dierenarts op alle mogelijke manieren geassisteerd. ,,Eigenlijk heb ik alles gedaan, behalve het snijwerk”, zegt ze. Sabine kan daarom een duidelijk oordeel geven over bijvoorbeeld het gebit van een dier in relatie tot het voedsel, ze kan bij klachten de helpende hand bieden vanuit haar eigen dierenapotheek en ook handelingen verrichten zoals het knippen van de nagels. In de nabije toekomst wil ze bovendien puppy-party’s gaan organiseren met voorlichting over zindelijk maken, socialiseren en ontvlooien. Natuurlijk is in de winkel van Sabine alles te vinden voor de huisdieren, van uiteenlopend voer tot velerlei halsbandjes, maar ook is er een speciale afdeling voor paarden-accessoires. Sabine: ,,Doorgaans vind je dat niet in zo’n zaak, maar ik vind het nuttig om ook voor deze dieren handzame dingen te verkopen.”

Opmerkelijk is dat Sabine’s moeder komt helpen in de winkel. Na 32 jaar in de gezondheidszorg maakt zij deze flinke overstap. ,,Ik heb altijd tegen mijn kinderen gezegd: je moet niet blijven dromen, maar het uitvoeren! Tja, en dat heb ik nu ook op mezelf toegepast. Het kostte mij wel een beetje moeite om deze stap te nemen, maar ik vind het geweldig dat ik mijn dochter zo kan helpen.”

Opening

Komende zaterdag om 13.00 uur wordt ‘Dier N Plezier’ geopend door Steven Schukking, de dierenarts uit Wageningen bij wie Sabine werkzaam was. Er zal een dweilorkest zijn alsmede een hondenfotograaf en er worden ballonnen opgelaten. Ook zijn er openingsacties in de winkel, zoals het gratis knippen van nagels bij huisdieren.

Meer informatie op: www.diernplezier3bergen.nl.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 2 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04
Afbeelding
Officieel watertekort door droogte, verdeelplan treedt in werking 3 aug, 17:48