Weer drie herdenkingen op woensdag 4 mei

Nieuws

DRIEBERGEN - De samenstelling van het Comité 4 en 5 mei Driebergen-Rijsenburg, dat volgende week woensdag de 4 mei-herdenkingen in Driebergen organiseert, is drastisch gewijzigd.

Na jarenlange ‘trouwe dienst en toewijding’ hebben Bram Wijnveen en Jan Plasmans recent het comité verlaten. Dat geldt overigens ook voor Stan Klijnhout, die enkele jaren geleden tot het comité toetrad. Onlangs is van hen afscheid genomen. Bij die gelegenheid werden de nieuwe leden, Joost Joziasse en Franz Brettschneider, eveneens uit Driebergen, verwelkomd. Peter Jense en Frits van Schaik (voorzitter) blijven deel uitmaken van het comité.

Evenals voorgaande jaren hebben op 4 mei in Driebergen weer drie herdenkingen plaats. ,,Een traditie die al 16 jaar bestaat en die vooralsnog wordt voortgezet’’, zegt voorzitter Frits van Schaik.

Het herdenkingsprogramma is als volgt:

- 15.00 uur. Korte herdenking bij de plaquette in de hal van Zorg-en Verpleeghuiscentrum Beukenstein aan de Hoofdstraat ter nagedachtenis aan omgekomen zogeheten Englandspielagenten. Belangstellenden zijn welkom.

- 17.30 uur. Korte herdenking in aanwezigheid van nabestaanden van de militairen en verzetsmensen die ter aarde zijn besteld op de Algemene Begraafplaats aan de Traaij.

- 18.00 uur. Vlaggen halfstok.

- 19.00 uur. Herdenkingsbijeenkomst onder verantwoordelijkheid van de Raad van Kerken Driebergen-Rijsenburg in de R.K. Kerk St. Petrus’Banden.

- 19.30 uur. Opstelling op het Kerkplein voor en naast de kerk voor de stille tocht via de Drieklinken naar het verzetsmonument in het park De Wildbaan. Deelnemers met kransen of bloemstukken stellen zich zoveel mogelijk vóór in de stoet op. Dit geldt eveneens voor de vertegenwoordiging namens het college van B&W, leerlingen van de basisscholen en nabestaanden van omgekomenen uit de Tweede Wereldoorlog. Leden van Scouting Driebergen-Rijsenburg begeleiden een en ander.

- 19.35 - 19.45. Klokgelui.

Bij aankomst van de stoet speelt Harmonie Aurora koraalmuziek. Even voor 20.00 uur houdt wethouder Homan een korte herdenkingstoespraak. Na het klaroensignaal: twee minuten stilte, taptoe en Wilhelmus. Vervolgens kransleggingen bij het monument, daarna defilé.

advertentie
Afbeelding
‘Eerlijk Bieden’ bij Heiko Gorter: Nieuw wettelijk keurmerk voor meer transparantie 1 uur geleden
Afbeelding
‘Samen aan de slag voor een robuust watersysteem op de Utrechtse Heuvelrug’ 6 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Historisch Festival op het Landgoed bij Huis Doorn: Beleef de tijd van Romein tot hippie 9 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Complicaties in Driebergen: vijf nieuwbouwwoningen minder aan de Sportlaan 23 uur geleden
Afbeelding
Jeroen Hermkens en Nicolaas Wijnberg voor het eerst samen 23 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
U-complex voor Lange Dreef; eindelijk zicht op afronding Groene Tuinen gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Bemiddeling tussen boer en buurt; mediation moet einde maken aan de polarisatie 6 jul, 13:30