Inloopavond A12 in Maarn druk bezocht

Nieuws

MAARN - Vele inwoners van de aan de A12 grenzende gemeenten Driebergen, Maarn en Maarsbergen vonden vorige week hun weg naar de Twee Marken. Poort van Bunnik, een samenwerking van BAM-bedrijven die de verbreding uitvoert, had een informatieavond georganiseerd. Voor de verschillende onderwerpen die betrekking hebben op de verbreding, waren specialisten - ieder aan een eigen tafel - aanwezig met tekst- en beeldmateriaal.

Wachttijden voor het stellen van vragen

door Monique José Timmermans

De meeste vragen van de toegestroomde mensen gingen over de groeninpassing, waar en wanneer de geluidschermen worden geplaatst en de actuele werkzaamheden. ,,De bomenkap is een heet hangijzer, de wand op kantoor hangt vol met alle knipsels uit de kranten.”, aldus de Poort van Bunnik-specialist. Die verder meldde dat het inderdaad een heftig gezicht is nu, maar dat als de rommel verdwijnt er gewenning optreedt en dat het aanzicht uiteindelijk weer mooi wordt.

De plaatsing van geluidschermen gaat zoveel mogelijk voor de wegwerkzaamheden uit, teneinde de geluidsoverlast van de wegaanleg te beperken.

Informatie

Ten aanzien van de informatievoorziening worden verschillende kanalen gebruikt.

Actief kan men zelf zijn door te kijken op diverse websites www.vananaarbeter.nl, www.rijkswaterstaat.nl/a12 en binnenkort www.poortvanbunnik.nl. Men kan zich abonneren op diverse nieuwsbrieven (www.rws.nl/abonneren) en bovendien heeft Rijkswaterstaat een Reiswijzer in het leven geroepen die als pilotproject ingezet wordt op het A12-traject (www.rijkswaterstaat.nl/reiswijzer).

Ook worden brieven aan belanghebbenden verzonden, echter in Maarn lijkt de adressering hiervan enigszins willekeurig gekozen.

Wie zijn vragen tijdens de informatieavond in de Twee Marken beantwoord wilde hebben, moest over een dosis geduld beschikken. ,,Voor elke vraag moet ik bij een andere medewerker zijn en dan sta je zo weer 10-15 minuten te wachten voor je aan de beurt bent”, vertelt een volhardende bezoeker.

De aanwezige tekeningen brachten wel heel specifiek voor elke locatie de toekomstige situatie in beeld. In dat opzicht kon men zich echt ‘op eigen huisnummer’ laten voorlichten.

Een aantal werkzaamheden vindt ‘s-nachts plaats, zoals tot en met 8 mei aan het viaduct op de Amersfoortseweg. Aanvoer van materialen gaat over de A12 om overlast voor bewoners te beperken.

OV-pas

Om aan hinder overdag tegemoet te komen biedt Rijkswaterstaat een OV-alternatief aan om files door wegwerkzaamheden te vermijden. Met de ‘A12 Minder Hinder Pas’ kunnen weggebruikers, (woon-werkverkeer) gratis met het openbaar vervoer reizen. Het gaat hierbij om een proefperiode van 3 maanden. Daarna kan de pas tweemaal met een half jaar worden verlengd tegen een sterk gereduceerd tarief. Met de A12 Minder Hinder Pas kan men gebruik maken van trein en OV-fiets. Verder ontvangt men korting in parkeergarages van Q-park.www.rws.nl/ov-pas.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek eert verongelukte raceheld Wim Boshuis 1 uur geleden
Afbeelding
25.000 jonge bomen voor het Lombokbos 14 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Burenkring in verzet tegen nieuwbouw Lomboklaan: ‘Schaamgroen neemt plaats in van buurtbosje’ 20 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Inloop Doorn al tien jaar een plek waar mensen zich thuis kunnen voelen’ 9 dec, 07:11
Afbeelding
De Buurtbus heeft een nieuwe vervoerder 8 dec, 15:49
Afbeelding
Stichting Sociaal Raadslieden: Voor gratis hulp bij geld en recht 8 dec, 11:32
Afbeelding
Automobilist over de kop tussen sloot en weiland 8 dec, 09:15