Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

Zorgen voor huurders De Binder

Nieuws

LEERSUM - Het huren van ruimtes in SCC De Binder geschiedt sinds 1 januari op uurbasis. Daarvoor was dat per dagdeel. Die wijziging heeft voor een aantal huurders een onverwacht effect. In sommige gevallen is het huren van bijvoorbeeld de toneelzaal bijna driemaal zo duur geworden. Om elkaars ervaringen met de nieuwe wijze van tariferen uit te wisselen kwam een tiental huurder maandagavond bijeen.

De consequenties van de gewijzigde tarifering kan, met name voor het huren van korte perioden, bijvoorbeeld twee uur een vergaderzaal, zelfs voordeliger uitpakken. Maar dan gaat het om een paar euro. Wie de hele toneelzaal inclusief het podium gaat huren komt van een koude kermis thuis. Dat komt vooral omdat dan ook de voorbereiding en de afbouw van de zaalinrichting - men moet vaak zelf de stoelen neerzetten en weer opruimen - ook in rekening wordt gebracht. ,,En dat kunnen we onmogelijk betalen, daarvoor zijn we te klein. We kunnen dat ook niet opvangen door de toegangsprijzen te verhogen, want dan komen er veel minder bezoekers’’, is de conclusie.

Voor het inrichten van de vogelshow van De Volière of voor het opbouwen van het decor door Darthuizer Toneel werden vroeger geen kosten berekend, nu gaat dan al de teller lopen. ,,We zijn best bereid te betalen, maar dan moeten we er wel iets voor terugkrijgen; zo kan het gigantisch oplopen en dat kan gewoon niet.’’ Sommige traditionele gebruikers overwegen serieus om een andere locatie te zoeken. ,,Dat kan toch niet de bedoeling zijn van de gemeente, die juist wil dat het gebouw een trefpunt voor de Leersumers is. Het ligt niet aan de mensen in De Binder, laat dat duidelijk zijn’’, vonden de aanwezigen.

,,Op 19 april gaan drie ex-wethouders van Leersum ook wat ondernemen, laten we onze ervaringen bundelen en daar inbrengen en ook de raadsfracties informeren’’, was één van de conclusies van de avond.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 13 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 17 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04