Oranjevereniging Doorn zet programma op poten

24 maart 2011 om 00:00 Nieuws

Tussen 14.00-17.00 uur bestaat er voor groepen uit de gemeente Heuvelrug de mogelijkheid zich te laten zien op het Kampwegplein door middel van een presentatie van maximaal 20 minuten.

DOORN - Ondanks de perikelen rondom de financiën en het teruglopend aantal vrijwilligers, pakt de oranjevereniging Doorn samen met de horeca ook in 2011 weer uit met een goed gevuld programma op 30 april. Nieuw in het programma is de Oranjebraderie aan de Amersfoortseweg. Deze braderie is te bezoeken van 12.00-17.00 uur. Op deze markt kunnen ondernemers en particulieren hun waren aanbieden. Een marktkraam kost €30,-. Een grondplaats ter grote van een marktkraam kost €25,-.voor particulieren en €75,- voor ondernemers.

Terug van weggeweest is de competitie touwtrekken. De bedoeling is dat er verenigingen, straten, scholen, vrienden of andere groepen zich inschrijven als team van 6 personen.

Vorig jaar is er een samenwerking gestart met een aantal horeca-ondernemers uit het dorp - Café Ons Huis, pannenkoekenrestaurant De Wensput, Plein 6 en Snackbar Lehman - die zich onder de noemer horeca Doorn ook in 2011 weer presenteren op de Kampweg. Ze nemen daar onder auspiciën van de Oranjevereniging de totale drank- en eetvoorziening voor hun rekening. Het Koninginnebal in de avond zal ook, net als vorig jaar, weer plaatsvinden op het Kampwegplein, georganiseerd door deze horeca-ondernemers.

De activiteiten die door de jaren heen een succes waren blijven ook bestaan. Dus het oplaten van de heliumballonnen, de muzikale rondgang met versierde fietsen en andere vervoersmiddelen - onder leiding van de harmonie - door het dorp, de kindervrijmarkt op de Kampweg, de kinderspelen op het Kampwegplein en de kunstmarkt op Plein 1923 gaan net als de afgelopen jaren gewoon door.

Om al deze activiteiten goed te laten verlopen, is de vereniging druk bezig om een aantal enthousiaste vrijwilligers bij elkaar te brengen. Mensen die de activiteiten op 30 april ook in de komende jaren door willen laten gaan, kunnen contact opnemen met de Oranjevereniging. Lid worden van de Oranjevereniging kan ook, de minimale donatie bedraagt €15,00 per jaar.

u Wie interesse heeft om mee te doen bij één van de genoemde activiteiten of om de Oranjevereniging te ondersteunen, Kunnen zich aanmelden via oranjevereniging.doorn@planet.nl onder vermelding van naam, adres, de activiteit of verkoopwaar waar het om gaat.

advertentie
advertentie