Beslissing gemeente voelt als pesterij voor Hin

3 maart 2011 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Robert Hin gaat zich tot het uiterste verzetten tegen de beslissing dat hij zijn woning aan de MC Verloopweg deels moet afbreken. ,,We gaan vragen om opschorting bij de bestuursrechter. Er zijn zo veel fouten gemaakt, dat er voldoende aanknopingspunten zijn om die opschorting voor elkaar te krijgen”, aldus een strijdbare Hin.

door Paul Nolens

Twee weken geleden maakte burgemeester Frits Naafs bekend dat Hin vier slaapkamers, vier badkamers, vier keukens, vier toiletten uit zijn kelder moet verwijderen. Daarnaast moet hij ook de serre aan de voorkant van zijn woning afbreken. De Leersumer realiseert zich dat hij moeilijk onder de uitspraak van de Raad van State uit kan komen In deze uitspraak staat dat zijn woning in strijd is gebouwd met het bestemmingsplan. Hin: ,,De kelder heeft, volgens de Raad van State, teveel het karakter van een woonbestemming, en dat mag niet in deze ruimte. De gemeente wil nu dat ik alle muren beneden sloop. Dan houd ik één grote ruimte over en kan ik het niet meer als ‘woonhuis’ gebruiken. Er klopt zo veel niet aan de beslissing van de gemeente. Ze zeggen bijvoorbeeld dat ik vier keukens uit de kelder moet slopen. Er zitten helemaal geen keukens in deze ruimte.”

Hin geeft de strijd nog niet op. ,,Dat de gemeente Leersum mij geen bouwvergunning had mogen geven, is toch niet mijn probleem?”, vraagt de Leersumer zich gefrustreerd af. ,,Ik ben niet verantwoordelijk voor de fouten van de gemeente. Als ik uiteindelijk moet gaan slopen, overweeg ik een schadeclaim in te dienen.” Ook het verhaal dat hij zijn kelder nog steeds gebruikt als Bed and Breakfast, verwijst Hin naar het rijk der fabelen. ,,Dat doe ik al jaren niet meer, dat mag namelijk niet van de gemeente. Als mensen mij nog op internet vinden, dan kan ik ze verzekeren dat ik dit er niet op heb gezet. Ik heb al lang geen website meer voor de Bed and Breakfast. Het zou best kunnen dat mensen mijn kamers nog ergens op internet vinden. Als iets eenmaal op internet heeft gestaan, krijg je het er nauwelijks van af. Echt, ik ontvang hier geen betalende gasten meer. Als er iemand een enkele keer belt, dan zeg ik altijd dat het niet meer mag van de gemeente.”

Voor Hin voelt de beslissing van de gemeente als een pesterij. ,,Wij hebben een groot, samengesteld, gezin, met kleinkinderen. Die konden hier altijd perfect in de kamers logeren. Nu moeten we er een slaapzaal van maken. Daarnaast vind ik de beslissing dat we de serre moeten verwijderen belachelijk. Dat is een heel klein uitstekend stukje woning, dat verder totaal niets heeft te maken met de kamers in de kelder.”

advertentie
advertentie